Kedvenc karácsonyi dalaink és filmjeink

Még a legmegátalkodottabbakat is karácsonyi hangulatba tud hozni egy finom vacsora, egy édes sütemény, vagy a fenyő illata. Sokan a lakás, vagy a fa díszítésével ügyködnek szívesen. És bizony akadnak olyanok is, akik finnyet hánynak az ünneplésre, és szívesen nyújtóznak el a kanapén. Ám még őket is meghathat egy szép karácsonyi dal, vagy egy vérbeli ünnepi mozi. Nézzük, ki mit választana!

 

Akik szeretnek táncolni, azoknak a következőket javasoljuk:

Brenda Lee: Rockin’ Around The Christman Tree- vidám rock’n roll dal egy kis country stílussal vegyítve

Jingle Bell Rock- Brenda Lee másik táncdalos feldolgozása

Aki minden zenei stílust magáénak érez:

Santa Claus is coming to Town: a hires Haven Gillespie szerzeményét a létező összes zenei műfajban énekelték már; rock: Aerosmith; pop: Mariah Carey; jazz-soul: Ella Fitzgerald,-kedvükre válogathatnak az ínyencek

Romantikus lelkeknek: White Christmas; Erwin Berling csodás karácsonyi szerzeménye lenyűgözi a nagymamát, de a szerelmeseket is! Örök klasszikus, nem csak fehér karácsony esetén ajánljuk!

Akik vendégeket várnak:

Magunkat és szeretteinket is megörvendeztethetjük egy kis ünnepi énekléssel. A lista hosszú, de lássunk egy -két igazán népszerű dalocskát.

We wish you a merry christmas

Silent night (Csendes éj)

 

Gyerkőcök kedvencei: Kiskarácsony, nagykarácsony, Mennyből az angyal, Száncsengő, Télapó itt van

 

 

 

Karácsonyi filmek

Minden generációnak ajánlott, de igazán a gyerekek körében népszerű az a film, amit szinte minden évben megnézünk, mégse unjuk meg soha. Macaulay Culkin tüneményes, mint otthonfelejtett bátor gyermek a Reszkessetek, betörők című klasszikusban.  

A romantikus filmek rajongói nem hagyhatják ki a Négy karácsonyt Reese Witherspoonnal a főszerepben, vagy a Holidayt Cameron Diazzal. A Stone család karácsonyát a Kőkemény családban követhetjük nyomon Sarah Jessica Parkerral.

Akik még nem döntötték el, hogy hisznek -e a Télapóban, azoknak a legjob mozi a Télapu Tim Allennel! 

A késői ajándékvásárlók a Hull a pelyhes című vígjátékon kacagnak majd jót.

A csoda New Yorkbant azok nézzék meg, akik rendíthetetlenül hisznek abban, hogy a karácsony bűvös erővel bír.

Az igazából szerelem című romantikus film sztárparádéval (Colin Firth, Hugh Grant, Emma Thompson, Keira Knightley, Alan Rickman) és mókás jelenetekkel szórakoztat.

Az élet csodaszép egy 1946-os amarikai dráma, amiben James Stewart bebizonyítja, hogy egy halandó is tehet csodát karácsonykor. 

A Grincset különösen hitetlenkedők nézzék meg! Jim Carrey ünnepi moziján jól mulat minden gyerek és felnőtt.

Nagycsaládosok és musicalrajongók ne hagyják ki a Muzsika hangjait! Julie Andrews csodás hangja és a megható történet is felejthetetlen élmény .

A kelekótya karácsony és a Túlélni a karácsonyt alkotások megnevettetik a szomorkodókat is! 

Együnk sok finomságot, hallgassunk kedvünkre való muzsikát, nézzünk filmeket és tegyük ezzel is emlékezetessé az ünnepet-akár egyedül, akár család vagy barátok körében-!  Kellemes daloló-táncoló és filmező karácsonyt! 

 

 

Oldalak

Szólj hozzá Te is!