Interjú Galambos Dorinával

Galambos Dorinát annak idején a Megasztár vadócaként ismerhette meg az ország, az énekesnő azóta viszont sokat változott. Dzsessz szakos diplomát szerzett, saját zenekara van, és nemrég barátnőjével, Péterfi-Nagy Évivel izgalmas vállalkozásba fogtak: főző blogot indítottak. Dorina ezekről mesélt nekünk, illetve azt is elárulta, hogy mit főzött először párjának, Pély Barnának.

Honnan jött az ötlet, hogy főző blogot indítsatok?

Évi: Adta magát a dolog, hiszen a konyha volt az a hely, ahol összeismerkedtünk. Egy házibuli alkalmával Dorina zenekara nagyon megéhezett, ő pedig nekiállt, hogy mini pizzát készítsen nekik. Besegítettem neki, és a pizzasütés után hajnali ötig beszélgettünk. Így indult a barátságunk.

Dorina: Egyre többször volt példa hasonlóra, közös vacsorákat tartottunk, és rájöttünk, hogy mennyire buli együtt főzni. Szerettük volna erre mások figyelmét is felhívni, ezért úgy döntöttünk, hogy videóra vesszük a főzéseinket, egyfajta nevelő célzattal a fiatalság számára, hátha ők is kedvet kapnak, hogy fakanalat ragadjanak. Ráadásul ketten sokkal viccesebb és könnyebb a főzés.

Évi: Mi ketten vagyunk a házigazdák és egyben a szerkesztők is. A férjem, aki egyébként basszusgitáros, operatőrként működik közre, és ő vágja meg az anyagot is. Barnabás pedig a hangot készíti az adáshoz.

Emlékeztek rá, hogy mi volt az első étel, amit főztetek?

Dorina: Tojásrántotta. Barnabásnak meg először són sült csirkét készítettem majonézes kukorica salátával. Nagyon ízlett neki!

Évi: Nekem a palacsinta volt az első, és a férjemnek tárkonyos csirkeragu levest főztem először. Akkor mondta, hogy elvesz, szóval biztosan nagyon jól sikerülhetett!

 

Kitől tanultatok sütni-főzni?

Dorina: Anyukám mindig nagyon jól főzött, illetve a nagymamám és a nagypapám is. Sose felejtem el, amikor a nagypapám szilvás gombócot készített, meg olyat, ami belül szilvalekváros, kívül mákos volt. Ez ugye krumplival készült tésztából készül , és ahogy jött krumplinyomóval, az kitörölhetetlen emlék marad.

Évi:
Nekem is az anyukám és a nagymamám azok, akik nagyon jól főznek. Az én nagyapámra is jellemző a főzés, de ő általában olyan ételeket készít, amiket nem szeretek: pacalt, halászlevet, nehezebb ételeket.

Honnan szeditek a recepteket?

Dorina: Mindenféle receptet gyűjtögetünk. Van, amit továbbfejlesztünk, és a saját ízlésünk szerint alakítunk. A barátainktól is kapunk néha, ha vendégségbe megyünk, és valami megtetszik, amit náluk kóstolunk meg. Legutóbb, mikor közösen vendégségben jártunk, nagyon finom töki pompost ettünk, és elhatároztuk, hogy a blogban is elkészítjük, hogy minél többen megismerhessék. Nagy hangsúlyt fektetünk a tipikus magyar ételekre, és törekszünk arra is, hogy minél egyszerűbb fogásokat készítsünk. Igyekszünk a sütés-főzés alapjait bemutatni, például hogy hogyan kell palacsintát sütni. Múltkor láttunk egy videót az interneten, amiben járókelőket faggatnak az utcán arról, hogyan készül a palacsinta. Nagyon meglepődtünk, hogy érkezett olyan válasz is, hogy valami porból, amit a boltban lehet kapni.

Évi:
Azt is fontosnak tartjuk, hogy az alapanyagok könnyen beszerezhetőek legyenek, hogy ne kelljen speciális boltokba járni, hanem akár a sarki ABC-ből is be tudja szerezni őket az ember. Próbálunk az árra is odafigyelni, hogy amit készítünk, az ne legyen túl drága.

Dorina:
Összefoglalva azt mondhatnám, a lényeg, hogy egyszerű, gyorsan elkészíthető és olcsó ételeket készítsünk. Bár néha azért túlzásokba esünk.

 

Ha minden igaz, sztárvendégekkel is főztök együtt a blogban.

Évi: Így van, havonta egyszer mindig van egy sztárvendégünk, aki olyan receptet hoz, amilyet csak szeretne. Járt nálunk például Kandász Andrea, ő egy nagyon finom lazac receptjével érkezett.

Dorina: Az első vendégünk Tóth Vera volt. Akkor még nem volt időnk kitapasztalni, hogy mennyi fér bele egy adásba, körülbelül 12-15 percbe. Főleg, hogy nem csak főzünk, hanem közben a vendégeinkkel is beszélgetünk, akik mesélnek magukról, és hogy éppen mivel foglalkoznak. Vera egy háromfogásos menüvel készült, de végül a süteményről sikerült lebeszélni. Az a legjobb az egészben, hogy minden vendég beleviszi a saját ízlésvilágát is a műsorba, így mindig változatosak az adások.


A jövőben kiket terveztek meghívni?

Évi: A következő vendégünk Kovács Tamás, akit az Éden Hotelből ismerhetnek a nézők. Ő is zenész, így került a képbe.

Dorina: Sok a zenész a sztárvendégek között, hiszen ilyen körökben mozgunk. Reméljük, hogy nyáron a Quimby zenekar is a vendégünk lesz, és hogy megejthetünk egy jó kis halászléfőzést Szilárd (Balanyi Szilárd, a Quimby billentyűse, a szerk.) apukájánál Csopakon. A vendégeink szerencsére örömmel vállalják a felkérést, eddig mindenkinek nagyon tetszett a közös főzőcskézés hangulata.

Dorina és Évi blogját itt érheted el: Katt ide!

Oldalak

Lifestyle
Te elgondolkoztál már azon, hogy mik azok a dolgok, amik mindig megtalálhatóak a hűtődben és a konyhádban? A hollywoodi filmekben általában mindig látunk sört a hűtőben, de az nincs a magyarok...
Sztárok
Kevesen tudják, de bizony Jennifer Lawrence-nek két bátyja is van, akik gyakran megtréfálták gyerekkorában, ám ennek ellenére mindig is szoros kapcsolatuk volt a testvéreknek, és ez így van a mai...
Fashion&Beauty
A hiperpigmentáció olyan állapot, amely során a bőrön sötét foltok jelennek meg, melyek az egyenetlen melanin eloszlás miatt alakulnak ki. A jó hír viszont, hogy felveheted a küzdelmet a nemkívánatos...