Folytatódik a télies idő? Ilyen időjárás várható a hétvégén

Az előrejelzések szerint ezen a hétvégén sem számíthatunk tavaszias időjárásra. Főleg szeles és felhős időre készülhetünk, ráadásul helyenként további havazás is előfordulhat.

Péntek
Napközben az ország északi és az északkeleti részein kell havazásra számítani, ezeken a területeken akár hófúvás is előfordulhat. A nyugati és középső országrészben viszont főleg napos időre számíthatunk. Azonban a szél továbbra is erős marad, sőt egyes helyeken akár viharossá is válhat. A délutáni órákban +3 és +9 fok valószínű, de a havas tájakon egész nap fagypont közelében marad a hőmérséklet.

Szombat
A nyugati és középső országrészben felhős, borult időre készülhetünk, a keleti országrészben viszont kisüt a nap és már csak elszórtan fordulhat elő kisebb hószállingózás. Helyenként továbbra is megerősödhet az északkeleti szél, napközben 0 és +6 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap
A hét utolsó napján is nagyrészt felhős és hideg időre számíthatunk. A nyugati és déli országrészben további havazás is előfordulhat, máshol viszont nem valószínű nagyobb mennyiségű csapadék. Az északkeleti szél vasárnap is több helyen megerősödhet, a hőmérséklet pedig általában 0 fok körül alakul.

Oldalak

Szólj hozzá Te is!