Ezekre figyelj nagyon, amikor munkát vállalsz

Sokan keressük álmaink állását, ahol azt csinálhatjuk, amit szeretünk, olyan fizetérsért, amiből meg tudunk élni, normális kollégákkal és ideális munkahelyi környezettel együtt. Az állásajánlók tudják ezeket a vágyainkat, és gyakran a csillogó bemutató után egyáltalán nem azt kapjuk, amit szerettünk volna. Pár infót érdemes észben tartani.

Nekünk nőknek amúgy is nehéz összeegyeztetni a munkát a családdal, a házi tündér szereppel, a szexistennő szereppel, és akkor még hétvégén anyósékkal is jópofizni, hogy a gyermekvállallásról már ne is beszéljünk. Pedig egy fizetésből bűvészmutatvány eltartani egy családot. És persze akkor még nem beszéltünk azokról, akik felvállalták az úgymond karrierista, törtető szerepet, mert sikeresek szeretnének lenni, és bebizonyítani, hogy egyedül is képesek helytállni, és állják nap mint nap a gunyoros összesúgásokat a hátuk mögött, mert az égvilágon semmi idejük sincs magánéletet élni. Nem elég a saját bajunk, gyakran még a munkáltatók is kihasználnak, éhbérért dolgoztatnak, vagy épp ingyen, esetleg nem olyan munkakört kapunk, amire jelentkeztünk.

Csalók leleplezése
A facebookon is megjelent egy Feketelista Álláskeresőknek nevű oldal, ahol a munkát keresők megoszthatják véleményeiket és tapasztalataikat. Mivel egy közösségi oldalról van szó, bárki posztolhat, aki felvállalja magát, és úgy gondolja a többieknek is hasznára lehet az őt ért sérelmekből levont tanulság.

Külföldi munkavállalás
Nagyon sok poszt van a külföldi munkavállalással kapcsolatban, kamu cégek, nem valós személyek ajánlanak potom kiutazási költséggel munkalehetőségeket a sok jóval kecsegtető nyugaton, aztán bővebb információra vagy érdeklődésre néma csand a válasz. Nem lehet hangsúlyozni, hogy külföldi munkára csak teljesen megbízható forrásból eredő hirdetésre jelentkezzünk, mert nagyon sokan kihasználják a magyarok nyűgeit és elvágyódását, vigyázzunk tehát, nehogy a kis összespórolt pénzünk bele menjen a levesbe.

Bújtatott szex
Becsülendő ha egy szórakoztató iparban dolgozó cég kiírja hogy erotikus munkára keres hölgyet vagy táncoslányokat sztriptízbárba. Így megadják a döntési lehetőséget, és aki nem akar ilyen munkát vállalni, az eleve nem is jelentkezik. Ám vannak, akik kicsavart szövegekkel vagy egy teljesen ártatlannak látszó hirdetéssel rukkolnak elő, és csak az állásinterjún válik számunkra valami nagyon gyanússá. Ezt sajnos képtelenség kiszűrni, maximum a hatodik érzékünkre hagyatkozhatunk.

Oldalak

Szólj hozzá Te is!