Expasik ellenőrzése, avagy a nők és a Facebook

Rengeteg fotó feltöltése, expasik folyamatos ellenőrzése… Mire használják a nők a Facebook-ot?

Számtalan tanulmány készült már a Facebook felhasználók különböző szokásairól. Legutóbb a női felhasználókra helyezték a hangsúlyt: különböző aspektusokból vizsgálták hogyan és mire használják a közösségi portált.

A most készült kimutatások alapján a harmincas nők a Facebook legaktívabb felhasználói. Az oldalon végbemenő tevékenységek több mint felét ők hajtják végre.
Egyik kedvenc időtöltésük pedig nem más, mint  volt barátjuk, vagy éppenséggel ex-férjük profiljának rendszeres figyelése. Felmérések szerint a szingli nők 43 százaléka követi figyelemmel exe Facebook-os ténykedéseit. Sőt, sok házasságban élő nő is ezt teszi, ami nem kevés feszültséget szülhet közte és férje között. Talán megdöbbentő lehet az az adat, miszerint Amerikában minden ötödik válás kapcsán megemlítik a Facebook-ot valamilyen kontextusban. A közösségi portál többek között az első számú bizonyítékforrás, ha esetleg a hűtlenséget akarják a felek tanúsítani.

Ennek kapcsán felmerült az a kérdés is, hogy vajon tényleg több-e a megcsalás manapság, vagy csak a modern technológia miatt könnyebb a dolog. Valószínűleg soha nem lesz pontos adat a Facebokon kezdődő vagy folytatódó románcokról és viszonyokról, de az biztos, hogy bizonyos esetekben az internetes oldal növeli a hűtlenkedés esélyét.

A felmérések szerit a nők az általuk feltöltött képek mennyisége alapján a narcisztikus jelzőt is kiérdemelték. Hajlamosak lényegesen több fotót feltölteni, mint a férfiak. Ráadásul előszeretettel töltögetik az úgynevezett pózolós képeket magukról, amelyekkel elsődleges céljuk, hogy felhívják magukra a férfiak figyelmét.

Mindezek fényében mindenki eldöntheti, hogy vajon átlagos Facebook felhasználó-e, vagy rá nem vonatkoznak ezek a sztereotípiák….

Ezt a kreatív videót ajánlanám mindenki figyelmébe: egy ember életét követi nyomon a Facebookon keresztül.
 

Oldalak

Szólj hozzá Te is!