Hirdetés

Egyszerű dekorációk húsvétra

A húsvétra mindenki máshogy készül, van aki elutazik, mások vendégeket várnak, ilyenkor viszont nem árt, ha kidekoráljuk a lakást.

Azok akik szeretik a hagyományos és olcsó megoldásokat, máris el kezdhetnek tojáshéjakat gyűjteni. Attól függően, hogy később mit szeretnénk kezdeni vele letörhetjük a tetejét, félbe törhetjük, vagy ki is fújhatjuk belőle a tojást. Ez utóbbi különösen alkalmas függődíszek készítésére, amit úgy készíthetünk el, hogy tűvel apró lyukat ütünk a két végén, majd óvatosan kifújjuk belőle a tojást. Mikor kész vagyunk a lyukasztással fűzzük át, úgy hogy az alján legyen egy kis talp, majd egy kis csinosítás után már fel is lógathatjuk. Akár csokorba is köthetjük őket egy szép masnival.

Díszes tojások, és vázák
A félbetört tojáshéjakat kibélelhetjük és tehetünk bele külön megvásárolható kiscsibéket, vagy apró virágokat. Ha csak a teteje hiányzik, akkor akár kis vázaként is használhatjuk, csak gondoskodni kell a megfelelő talapzatról, ami lehet akár egy kis kosár, fészek vagy egy kis pohárka.

A tojásokat erre alkalmas filcekkel is díszíthetjük, vagy választhatjuk az egyszerűbb festős megoldást. Tojásfestékkel is befesthetjük a tojásokat, vagy akár hagymahéjjal is összefőzhetjük őket. Ha mintás tojást szeretnénk, akkor válasszuk ki a megfelelő mintát -levél például-, majd tekerjük be nejlonharisnyába a mintát a tojáshoz szorítva.

Húsvéti kosár és kreatív ajtódísz
A már kidíszített tojásokat fűvel, vagy összevágott krepp-papírral kibélelt kosárba is tehetjük, vagy kis fészket csinálhatunk nekik. Ez utóbbihoz akár tollakat is használhatunk.

A virágos asztali díszekhez a megszokott barkát feldobhatjuk tulipánokkal, nárcisszal, jácinttal, de persze bármilyen más virág is megteszi, akár tuja ágakat is használhatunk. A virágfejeket a tojások közé is tűzhetjük, vagy körberakhatjuk velük.

Persze aki nem fest tojásokat, az is készíthet egy kis fészket, amibe tojások helyett virágfejeket tehet. A virágokat önmagukban is használhatjuk, csokorba kötve, vagy külön külön, kis vékony vázákban, így több helyre is tehetjük az asztalon, mégsem foglal sok helyet és nagyon szépek is. Az ajtónkat is kicsit feldobhatjuk egy virágfüzérrel, vagy egy koszorú alapot is feldíszíthetünk mi magunk.

Szólj hozzá Te is!