Dögös zenészek és Bringások Éjszakája - heti programajánló

A héten hazánkba látogat Bryan Adams. Akik jobban kedvelik a magyar zenészeket, azok sem maradnak dögös pasik nélkül, hiszen pénteken a Carbonfools lép fel a Parkban.

Hétfő (07.23.)
A Francia hétvége című filmet április óta láthatjuk a magyar mozikban. A hetvenes évek végén járunk, egy kis bretagne-i városkában, ahová a szélrózsa minden irányából érkeznek rokonok, hogy együtt ünnepeljék a nagymama 67. születésnapját. A kis Albertine (Lou Avarez) szemszöge a miénk, aki vélhetően a rendezőnő alteregója is egyben. 11 éves – korához képest érett – fejjel próbálja megemészteni a felnőttek világát, az első szerelmet, aztán rögtön a másodikat is és természetesen az első csalódást. A kerettörténetben az immáron érett lány gyermekkora helyszínére utazik, mialatt sosem fakuló emlékeibe merül.

További információ: Katt ide!

A Bordélyház c. film egy kevésbé vidám történetről szól. Bódító illatok, hervadó virágok, a romlás esztétikája. Bordély Párizsban, a XX. század hajnalán. Az egyik prostituált arcát szörnyű sebhely torzítja tragikus mosolyba. A nevető nő körül kibontakozik a többi lány története is, melyet könyörtelen rivalizálás, titkos félelmek, tünékeny örömök és mély fájdalom tarkítanak. A film festői képei elvezetnek bennünket a szomorú, feslett szépségek és az illékony gyönyörök hermetikusan zárt világába.

További információ: Katt ide! 

Tilda Swintonnal a főszerepben a Beszélnünk kell Kevinről c. filmet nézhetjük meg. Eva egy gyermekáldásért cserébe szakmai ambícióit is képes feladni. Fiával azonban már szinte újszülött kora óta konfliktusban áll. Hisztérikus sírása helyett már inkább hallgatná a fémvillával megkapart tepsi hangját, a helyzet az évek múlásával azonban csak romlik. Kevin egyre elképesztőbb tettekre vetemedik, Eva pedig idővel azon sem csodálkozna, ha egy fekete ruhás házvezetőnő állítana be a házhoz egy rottweiler társaságában. Csakhogy Kevin elvileg nem az Antikrisztus, csupán egy nagyon-nagyon problémás lurkó.

További információ: Katt ide

Kedd (07.24.)
Mit lehet kezdeni falun egy friss diplomás orvosnak, aki most érkezett, hogy kicsit megszedve magát - ahogy hírlik, van ilyen - ismét továbbálljon. Hát nem sokat, hacsak az utóbbit nem. Pedig vannak itt is "érdekes" emberek. Vegyük például Demetert, a galambászt, akinek az a fixa ideája, hogy meg tanul repülni, vagy éppen a helyi szépségeket, a két jobb sorsra érdemes, de itt hervadásra ítélt tanítókisasszonyt, Évát és Emmát, és itt van még a jó Gáti doktor is, akit egy "idegen arc", a bolgár Ichak Finci alakít. Ez mind az Udvaros Dorottya nevével fémjelzett Szívzűr c. film.

További információ: Katt ide!

A Kassák Múzeum az Életmód és társadalmi mozgalmak a modernitásban címmel indít kiállítás-sorozatot. Ennek első része Elmozdulás - Munkáskultúra és életmódreform a Madzsar-iskolában címmel nyílik.

További információ: Katt ide!

Szerda (07.25.)
Egy francia- lengyel-német filmdráma is a mozikba került, Szex felsőfokon címmel. Anne jómódú párizsi feleség, két gyerek édesanyja. Az ELLE Magazin szerkesztőjeként diáklányok prostitúciójáról ír egy cikket. Két heves, független fiatal lánnyal - Alicjával és Charlotte-tal - való találkozásai alkalmával intenzív és felkavaró élményekben van része, melyek megmozgatják és átértékelik a férfiakról, családról és szexualitásról alkotott véleményét.

További információ: Katt ide!

Az idei nyár utolsó Borszerdáján a Pannonhalmi Apátsági Pincészet mutatkozik be a Magyar Nemzeti Galériában. Az este mottója: hagyomány és modernitás.

További információ: Katt ide!


Csütörtök (07.26.)
A Föld jövőjét egy aszteroida veszélyezteti, aminek hatására az emberek felrúgják az életüket. Dodgenak (Steve Carell) is megváltozik az élete, mivel az asszony azon nyomba otthagyja, és látszólag egyedüliként kényszerül szembenézni a halállal, azonban a szomszédja, Penny (Keira Knightley) ezt nem hagyja. Míg a világvége el nem választ c. filmet érdemes megnézni.

További információ: Katt ide!

John Cage (1912-1992), az avantgárd zene egyik legnagyobb alakja, sokoldalú művész volt: performanszai, előadásai, írásai és képzőművészeti alkotásai is jelentősek. Pályája során a világ minden táján tartott koncerteket és előadásokat. A kiállításon képzőművészeti munkái és kottái, valamint a műveiből rendezett koncertek és performanszok mellett John Cage kelet-európai utazásainak és itteni fellépéseinek a dokumentumai is láthatók, feltérképezve a helyi művészeti közeggel való kapcsolatait, és máig tartó hatását ebben a régióban, kortárs kelet- és közép-európai művészek munkáin keresztül.

További információ:Katt ide! 
 

Péntek (07.27.)
Július 27-től augusztus 5-ig tíz napon keresztül ismét vár mindenkit a Művészetek Völgye.
Kapolcs : Faluház, Katolikus templom, Malomsziget, Falumalom, Molnárház, Kastély, pályaudvar, Kaláka udvar, Király Udvar, Óvoda udvar, Csigaház, Malompart, Kávéház, Pajtamozgó, Felső Iskola, Alsó Iskola, Fő tér
Taliándörögd: Ősök Háza, Katolikus templom, Református templom és udvara, Művelődési Ház, Új Iskola

További információ: Katt ide!

Ezúttal a Parkban láthatjuk a Carbonfoolst. Az elmúlt időszakban (is) rengeteget dolgozott a csapat, hiszen a tavaszt egy új dallal és klippel nyitották. A Clublights egyik érdekessége, hogy a szereplők a zenekar leglelkesebb rajongói voltak. A zenekar tevékenyen részt vett a videó utómunkálataiban is, így hamarosan megszületett a lassan már készülő új lemez első dala.

További informácó: Katt ide!
Szombat (07.28.)
Változatos programokkal készül idén július 28-án a városi biciklisták és a tekerés szabadságának ünnepe: a Bringások Éjszakája. A tavaly nyáron, hagyományteremtő szándékkal életre hívott esemény azzal a céllal jött létre, hogy kerékmérettől és bringatípustól függetlenül kösse össze a városi kerékpárosokat. A nappal induló és hajnalba torkolló ingyenes esemény helyszíne a budapesti Akvárium Klub és környéke lesz. Az idei programot délután 4 órakor a legendás Szimpla Bringás Bolhapiac éjszakába nyúló kirakodóvására nyitja, párhuzamosan a Csepel Goldsprint verseny nappali elődöntőjével. A Goldsprint láz jegyében a látogatók a kvalifikáció mellett, lehetőséget kapnak arra, hogy kipróbálják a speciális bicikliket.

További információ: Katt ide!

Szombaton nézzük meg a Design Now: Formatervezett Tárgyak Tárlatát. A közkedvelt belvárosi kiállítóhely és kultúrközpont, a VAM Design Center II. emeleti bal kettes galériájában látható a Design Now című kiállítás, mely a bútordesign történetének kiemelkedő alkotásait, különlegességeit mutatja be (a szecessziótól a modern, posztmodern, illetve az organikus, erotikus és hightech stílusig), a formatervezés olyan unikális csodáit, melyek csak a világ néhány kortárs művészeti múzeumában találhatóak meg.

További információ: Katt ide!

Vasárnap (07.29.)
Bryan Adams több mint három évtizede nyűgözi le világszerte rajongóit toplistás dalaival és energikus fellépéseivel. 2012. július 29-én a Budapest Arénában ad koncertet. A kiváló énekes, gitáros és zeneszerző, dalait olyan neves művészek adták elő, mint Joe Cocker, Bonnie Tyler, Kiss, és Tina Turner, akivel még duettet is énekelt. Együtt dolgozott még Barbara Streisanddal, Celine Dionnal, Stinggel és Rod Stewarttal is. Pályafutása során több mint 80 millió lemezt adott el, film betétdalai (Robin Hood, Don Juan De Marco) hetekig kibérelték a toplisták élét, számos kanadai díjjal és nemzetközi jelöléssel büszkélkedhet.

További információ: Katt ide!


Oldalak

Szólj hozzá Te is!