Hirdetés

Dekoráld szépre a kerted!

Nyáron a kert olyan, mintha a lakásunk egy újabb szobával gazdagodott volna. Lehet grillpartik helyszíne, a vízimádók medencézhetnek, napozhatnak. A lényeg az, hogy ha már egyszer kertünk van, hozzuk ki belőle a maximumot! Ugyanúgy dekorálhatjuk, mint a lakásunk belsejét, csak arra ügyeljünk, hogy azért a növények játsszák a főszerepet.

Bemutatunk pár ötletet a kert, terasz dekorálásához:

Lámpák a kertben:
Egy kerti parti alkalmával igazi hangulatot teremthetünk pár színes lampionnal, amelyek lakberendezési boltokban vásárolhatók meg. Színeket bátran használjunk!

 

 

Szívárvány pad:
Elegánsabb megjelenést kölcsönöz, ha feldobjuk pár fehér párnával.

 

Szívárvány belépő:
Csak színes festékre lesz szükségünk, ecsetre és azokra a felületekre, amelyekben látjuk a fantáziát. A belépő egyforma hosszúságú és vastagságó lécekből készült, amiket vasrudak tartanak össze.

 


Görögös luxus:
Ez a görögös megoldás nagyon családiassá teheti a hangulatot. Fényes és meleg. Akár egy hipermarketben is beszerezhetjük a szükséges dolgokat.

 

Lámpásözön:
Ha lerakunk pár lámpást, máris otthonosabbá varázsolhatjuk a kertet. Nem kell nagy költekezésre gondolni, ha egy befőttes üvegbe tesszük a gyertyákat, az is épp olyan szép lesz.

 

Foszforeszkáló üvegek:
Nagyon fiatalosak ezek a foszforeszkáló befőttes üvegek. Szükségünk lesz befőttes üvegekre, gumikesztyűre, védőszemüvegre, ollóra és foszforeszkáló pálcikákra, amit a horgászok használnak. Öltözzünk be, vegyük magunk elé az üvegeket és a pálcákat. Vágjuk félbe a pálcát és a folyadékot rázzuk ki az üveg belső falára és aljára, végül tegyük ki a napra és este már világítani fog.

 

Partikedvet az ajtóra:
Ez az ötlet nagyon ügyes. Kis papír díszernyőket szurkáljunk egy hungarocell koszorúba és akasszuk az ajtóra. Remek móka lehet egy gyerek zsúron vagy egy felnőtteknek rendezett összejövetelen is.


Virágot az esernyőnek:
Egy használaton kívüli esernyőből is csinálhatunk díszt, ebben az esetben vázát. Rendezzük hosszúkás vázákba vagy félliteres üvegekbe a virágokat, így lehetnek akár cserepes növények is, csak jól kell elrendezni őket.

 

Újrahasznosítás:
Az üres tojásos dobozokat remekül fel lehet használni kisebb virágtartónak.

 

Függő virágcserép egyszerűen:
Ha van teraszunk, remek ötlet lehet, ha pár befőttes üvegbe virágot teszünk vagy ültetünk bele valamit.

Ugyanezt megcsinálhatjuk az üres műanyag üvegekkel vagy konzervdobozokkal, aminek levághatjuk a tetejét:


Díszes izzók:
Ha nem tudunk mit kezdeni az izzókkal, akkor itt egy remek ötlet az "újrahasznosításhoz":

 

Kövek és gyertyák:
Nagyszerű asztali díszt készíthetünk vázából is. Köveket az utcáról is lehet szedni, nem kell díszkövet vennünk, ha nem akarunk rá költeni. Válasszunk egy szimpatikus virágot, és vegyünk úszó gyertyákat. Az aljára szórjuk a kövek felét, majd állítsuk a virágot a közepére és a maradék kővel rögzítsük a szárát a helyére, majd töltsük fel vízzel és a gyertyát helyezzük a vízre.

 

Díszes párnák:
Néha egy-két új textil is feldobja a megszokott, unalmas környezetet. Vegyünk pár méter szép anyagot és készítsünk párnahuzatokat.

 

 

Szólj hozzá Te is!