4 izgalmas ötlet, hogyan dobd fel a nappalidat

A nappali otthonunk központi része. Az a helyiség, ahol a legtöbb időt töltjük, ahol a család minden tagja naponta megfordul, és ahol a vendégeket is fogadjuk. Ennél a szobánál tehát különösen fontos, hogy otthonos, kellemes hangulatot árasszon, egy igényesen berendezett nappali pedig a lakás éke lehet. Íme néhány ötlet, amivel izgalmasabbá tehetjük.

Egy különleges tükör
Sokaknak eszébe sem jut, hogy egy tükör bizony nemcsak a fürdőszoba vagy az előszoba kelléke lehet. Egy ötletes és igényes darab mutatós dísze lehet a nappalinak is. Rengeteg stílusú és méretű tükör közül választhatunk, legyünk merészek, és tegyünk a falra egy különlegesebb darabot, mely eltér a szoba stílusától. Ha a nappali bútorai nem túl feltűnőek, akkor olyan tükör mellett döntsünk, amely nem olvad bele a környezetbe. Egy üres falra akár egy óriás tükröt is feltehetünk, ez nemcsak látványos, de nagy előnye, hogy tágítja a teret. Ezt az ötletes megoldást tehát különösen ajánlom kisebb nappalikba.

Falmatrica
A falmatrica vagy faltetoválás manapság egyre nagyobb népszerűségnek örvend, de még mindig viszonylag kevesen gondolnak arra, mennyire feldobhat egy üres vagy egyszínű falat, sőt akár bútort is. Pedig több dolog miatt is előnyös. Egyrészt nagyon sokféle létezik, számos méret, minta, szín közül választhatjuk ki a nappaliba illőt. Másrészt pedig rendkívül egyszerű a használata, egy kétbalkezes is könnyen megbirkózik a felragasztásával. Sok helyen lehet venni, de érdemes megnézni az online áruházakat, mert itt a legnagyobb belőlük a választék, ráadásul a használati útmutatás, és egyéb tudnivalók is jól le vannak írva.

Szobanövény-sarok
Szinte minden nappali alapvető kelléke valamilyen szobanövény, hiszen ez teszi igazán otthonossá a lakást. Ha van egy üres sarok, amivel nemigen tudunk mit kezdeni, akkor rendezzünk be egy szobanövény-sarkot. Ez még családiasabbá teszi majd a helyiséget, de válogassuk meg jól, milyen növényeknek ad majd helyet a nappali. Ha különlegesebb kombinációt szeretnénk, ne csak zöldeket, hanem színes virágokat is válasszunk, és a cserepek is legyenek sokfélék és feltűnőek. Ez a csipetnyi természet segít közérzetünk javításában, emellett hozzájárul a jó minőségű levegőhöz is.

Merész tapéta
Nagyon egyszerű, ám annál hatásosabb módszer a nappali különlegessé tételéhez egy egyedi tapéta felragasztása. Választhatunk csíkosat, pöttyöset, vagy egyszínűt, de ha egyszerűek a bútorok, érdemes egy merészebb stílus mellett dönteni. Egy fekete vagy fehér kanapé mellé tegyünk fel például egy kétszínű, csíkos, feltűnő tapétát, aminek a színei a díszpárnákban köszönnek vissza, így garantált a siker. Ha nagyon extrémet szeretnénk, elegendő csak egy falat befedni, hiszen fontos, hogy ízléses maradjon a szoba. A falak kifestése sokkal bonyolultabb, és a tapéták nagy előnye az is, hogy szabadjára engedhetjük fantáziánkat, tengernyi szín, minta közül választhatunk.

Oldalak

Szólj hozzá Te is!