Egészség

Ezeket az élelmiszereket azonnal mosd meg, miután hazavitted őket a boltból: ételmérgezést is kaphatsz, ha nem teszel így!

Evés előtt a legtöbb ember megmossa a különböző zöldségeket és gyümölcsöket, ám vannak olyanok, akik kockáztatják egészségük épségét azzal, hogy nem tesznek így. Cikkünkben eláruljuk, mely élelmiszerek a legveszélyesebbek, ha nem mossuk meg őket közvetlenül azután, hogy hazaértünk velük a boltból!

Te mindig leöblíted őket?

Számos élelmiszer esetében kifejezetten fontos az alapos tisztítás és leöblítés, főleg a zöldségek és a gyümölcsök szempontjából, hiszen ezek felületén rengeteg kórokozó és baktérium található, nem véletlenül. Gondoljunk csak bele, mennyi emberen mennek át ezek a finomságok, mire a termelőktől eljutnak a tányérunkig, arról nem is beszélve, hogy a szupermarketekben sokszor ömlesztve találjuk őket, és magunknak kell válogatni belőlük, ám előttünk valószínűleg sokan megfogdosták már kedvenc alapanyagunkat, ami szintén nem túl higiénikus. De vajon mely zöldségek és gyümölcsök esetében a legfontosabb, hogy közvetlenül vásárlás után azonnal tisztítsuk meg őket? Galériánkból megtudhatod!

Ahogyan a Mirror is írja, egyes élelmiszereket fogyasztás előtt alaposan meg kell mosni, hiszen számos káros baktérium és toxin, valamint rovarirtószer-maradványok is fellelhetők rajtuk, amelyek komolyan megbetegíthetik az embert.
Kattints a további képekért!

A paradicsom, a paprika, valamint a vöröshagyma is hatalmas dráguláson esett át. Azonban jöhet még egy kemény drágulás, ha ez bekövetkezik.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Video Visszatérés a munkába kisgyerek mellől - tippek a szakértőtől
Egészség
Sztárok
Tegnap este főleg, de még ma is szinte az egész ország Csoboth Kevin nevét skandálja. A skótok elleni bombagólját még sokszor meg fogjuk nézni.
Sztárok
Charlotte hercegnő már most lenyűgöző sportoló, édesanyja, Katalin hercegné nyomdokaiba lépve többféle sportot is szeret, a tenisztől a rögbiig. Ám egy sport különösen elrabolta a szívét: a futball.
Home&Design
Az orchidea az egyik legszebb virág az egész világon. Ha fordítunk egy kis időt a gondozására, akkor olyan gyönyörű lesz, mint még soha!