Komolyan veszélyes, ha újra felforralod a vizet? A tudósok figyelmeztetnek mindenkit
Biztosan te is csináltál már úgy a konyhában, hogy az otthagyott vizet egyszer újra felforraltad. Most kiderült, hogy ezzel gigászi hibát követsz el - vagy sem.
Sokan gondolták azt eddig, hogy ez teljesen lényegtelen
A víz az élet alapvető eleme, amely nélkülözhetetlen mindennapi tevékenységeink során, különösen a konyhában. A főzés, tisztítás és számos más konyhai feladat elképzelhetetlen lenne víz nélkül.
A víz forráspontja az a hőmérséklet, amelyen a víz folyékony állapotból gőzállapotba megy át. Normál légköri nyomáson (101,3 kPa) a víz forráspontja 100°C. Érdekesség, hogy ez a hőmérséklet változhat a nyomás függvényében. Például magasabb nyomáson, mint amilyen a kuktafazékban van, a víz forráspontja magasabb, míg alacsonyabb nyomáson, például magasan a hegyekben, alacsonyabb hőmérsékleten forr fel.
A többséget persze ez nem érdekli, csak a víz jusson el addig a konyhába, hogy felforrjon. Azonban hibát követünk el, ha újra felforraljuk? A galériánkban megválaszoljuk a kérdést!
Sokan gondolkodtak már el rajta, hogy ha palackos vizet vásárolnak, akkor a savas, vagy a mentes mellett tegyék-e le a voksukat.