Összehasonlították a Pfizert a többi vakcinával, íme az eredmények

A repertoárban a magyarokhoz is érkezett Pfizer/BioNTech, az amerikai Moderna, a brit Oxford, valamint orosz Sputnik V oltóanyag szerepelt.

Összehasonlították a vakcinákat

A 2020-as évet mind társadalmilag, mind gazdaságilag megnehezítette a február végén, március elején berobbant koronavírus-járvány. Hónapok óta mindenki az ellenszert várja, hiszen főként ez jelentené a fényt az alagút végén, legalábbis biztonságosabbá és kockázatmentesebbé tenné a hétköznapokat. Azt tudjuk, hogy a magyarokat is a Pfizer/BioNTech vakcinával oltják majd, első körben az egészségügyben dolgozókat, valamint a szociális szféra munkatársait, második-harmadik hullámban pedig a veszélyeztetetteket/időseket. Korábban - amíg csupán a fejlesztések folytak - mentek a találgatások, vajon tényleg hatékonyak-e az egyes ellenszerek. Volt szó az orosz változatról, többször előkerült már az amerikaiak verziója, a Moderna is, a britek Oxfordja, valamint persze a repertoárt kiegészítette a Pfizer vakcinája, melyen egyébként hazai kutatók dolgoztak. Nemrég összehasonlították ezeket az oltóanyagokat, íme az eredmények.

Pfizer/BioNTech A Pfizer vakcinája 95 százalékos hatékonyságot mutat, a védettséget mindenki a második oltás után egy héttel kapja meg. Az ellenszer ugyanúgy viselkedik az összes korcsoport szervezetében, így egyenlően jól működik a gyerekeknél, fiataloknál és időseknél is. A két beadás között 21 napnak kell eltelnie.
Kattints a további képekért!

Leadfotó: 123rf; forrás: Statnews.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!