Csodát tesz a gyomorral ez a vitamin, mégis kevesen ismerik
Te tudtad, hogy ilyen egészséges?
Az U-vitaminról
Amíg mindenki az A-, C-, B- és D-vitaminok fontosságáról beszél, addig sokan elfelejtkeznek a szintén kiemelt szerepet betöltő U-vitaminról. A mellőzés oka persze az is lehet, hogy nem igazán vitaminról van szó; felfedezésekor – az 1900-as évek elején – az U-vitamin nevet adták neki, ezért még most is így emlegetjük.
Nem tudja előállítani a szervezet
Az U-vitamin a metioninsavak családjába tartozó aminosav-származék. Vízben oldódik, a szervezet sem a tárolására, sem az előállítására nem képes, éppen ezért kívülről (zöldségek, gyümölcsök, étrendkiegészítők útján) kell bevinni a szükséges mennyiséget. Az U-vitamin hiánya nyálkahártya-problémákat, gyomor-és bélfekélyt is okozhat, ha azonban elegendő van belőle a testben, akkor számos pozitív folyamatot indíthat el.