Ez a legerősebb gyógynövény felfázás ellen - Napi 2 pohár, és elfelejtheted a csípő, égő érzést

Bár sok gyógynövénnyel lehet házilag kezelni a felfázást, a legjobb mégis a tőzegáfonya, amelynek hatékonyságát még az orvostudomány sem vonja kétségbe. Nézzük, miért olyan jó, és hogyan lehet alkalmazni, ha szükség van rá - ebben a hideg, téli időszakban például egyáltalán nem árt, ha kéznél van!

A tőzegáfonyáról

A tőzegáfonya a hangafélék családjába tartozó, Magyarországon védett, tőzegmohalápokon élő jégkorszaki reliktum növényfaj. Alacsony, 5-10 centiméter hosszú, meddő, legyökerező oldalhajtásokkal rendelkező örökzöld törpecserje. A levelek elliptikusak, hegyes csúcsúak, legfeljebb 15 milliméter hosszúak, élük visszahajló, színük fényes zöld, fonákuk fehéres. A virágok a kúszó hajtások csúcsán erednek, a kocsányok 2-4 centiméter hosszúak, enyhén pelyhesek, hosszuk felénél általában két apró levélcsökevényt viselnek. Az enyhén rózsaszínű, vagy fehér színű párta négy cimpájú, a cimpák hátrahajlók, 5-6 milliméter hosszúak – írja a Wikipédia.

A húgyúti fertőzések ellen

A tőzegáfonya a húgyúti rendszer természetes gyógyszere, amelynek fertőzései különösen a nőket érintik. Különösen az alsóhúgyúti rendszer fertőzései, a visszatérő fertőzések ellen és a vizelet szagtalanítására alkalmas.

A tőzegáfonya erős és egyedi hatásának okára már régen rájöttek Egy több évtizeddel ezelőtti vizsgálat során felfedezték, hogy a tőzegáfonyát fogyasztó emberek vizelete savasabb és kevesebb baktérium van benne; fogyasztása közben ugyanis egy hippursav nevű anyag termelődik a szervezetben, aminek erős antibakteriális hatása van, így gátolja a fertőzések elszaporodását. Később azt is bebizonyították, hogy a gyógynövény levében megtalálható növényi eredetű vegyületek, a fitovegyületek csoportjába tartozó proanthocianidinek is hasznosak – megakadályozzák, hogy a baktériumok letapadjanak a húgyút falán, és kedvezőtlen környezetet teremtenek a kór­okozók számára, és ezáltal csökkentik a fertőzés veszélyét. Ha pedig ez még nem lenne elég, a növény C-vitaminban és antioxidánsokban is gazdag, ami tovább növeli hatékonyságát.

A következő oldalon megtudhatod, hogyan alkalmazd a tőzegáfonyát!

Fotó: caferene.hu

Oldalak

Szólj hozzá Te is!