Rákot is okozhat a magyarok kedvenc konzerves étele: különösen veszélyes a terhes nőkre és a gyermekekre nézve

Bár idehaza - ahogyan a világ minden táján - szívesen fogyasztják az emberek ezt a konzerves finomságot, nem árt vele óvatosnak lenni, legalábbis ezt sugallja egy tanulmány.
Te milyen gyakran eszel belőle?
A konzerves ételek hosszú eltarthatósági idejük és könnyű tárolhatóságuk miatt népszerűek, különösen, mert sokféle alapanyag és étel elérhető ilyen formában, a zöldségektől kezdve a halakon át egészen a készételekig. Előnyük, hogy vitaminokban és ásványi anyagokban gyakran gazdagok maradnak, mivel a friss alapanyagokat közvetlenül a konzerválás előtt dolgozzák fel, megőrizve ezzel tápanyagtartalmukat. Hátrányuk azonban, hogy egyes fajták magas só-, cukor- és adalékanyagtartalmúak lehetnek, illetve a konzervdobozokban lévő fémek, például a BPA, hosszú távon kockázatot jelenthetnek az egészségre. Mértékletes fogyasztás esetén a konzervételek praktikus megoldást nyújtanak, de érdemes figyelni az összetevők listájára és a hozzáadott anyagokra. Egy új tanulmány szerint azonban az egyik ilyen konzervben kapható étel különösen veszélyes lehet egészségünkre nézve, főleg ami a terhes nőket és a gyerekeket illeti. Galériánkban olvashatod a részleteket!
A 40 éves korban a többség a csúcson érzi magát, és ez így is van. Azonban azt sem szabad elfelejteni, hogy ilyenkor már nem a 20-as éveit tapossa az ember, és jobban kell figyelni az egészségre.
Leadfotó: 123rf