Ez az egyetlen testrészünk, ami képes gyógyítani magát - Tudod, hogy melyik az?

Igazi csoda!

Tudod, hogy melyik az?

Az emberi test annyira különleges és elképesztő, ráadásul számtalan dolgot nem is tudunk róla. Bizonyos szintig sejtjeink képesek regenerálódni, de van egy olyan testrészünk, amely egészen elképesztő módon képes regenerálni magát. Van tipped, hogy melyik lehet az? Annyit segítünk, hogy nem egy szervünkről van szó. Ha fogalmad sincs, akkor lapozd fel galériánkat a részletekért!

A párizsi Descartes Egyetem és a francia Nemzeti Egészségügyi és Gyógyszerészeti Kutatóintézet (Inserm) munkatársai megállapították, hogy a fogak öngyógyító mechanizmussal rendelkeznek, vagyis egy bizonyos szintig képesek magukat helyreállítani. Ez az őssejteknek köszönhető, amelyek a gyenge szuvasodásokat elkezdik "megjavítani".
Kattints a további képekért!

A koronavírus-járvány alatt bizony kevés időt töltöttünk a napon, ezért bőrünk sokkal érzékenyebb, könnyebben leéghet. Amikor utazunk, sportolunk vagy a teraszon ücsörgünk, UV sugarak is érnek minket, amelyek károsíthatják arcunk érzékeny bőrét. Most összegyüjtöttük, hogy miként tudjuk optimálisan védeni bőrünket a nap káros hatásai ellen.

Leadfotó: 123RF.com

Oldalak