Figyelj oda: ez a 6 jel azt mutatja, hogy azonnal fel kell hagynod a tejfogyasztással

Ha úgy érzed, hogy valami nincs rendben az emésztéseddel, akkor érdemes felhagynod a tejfogyasztással, ugyanis lehet, hogy intoleranciában szenvedsz. Mutatjuk, milyen jelekből tudhatod meg, hogy tested nem preferálja a laktózt.

Furcsa tüneteid vannak?

A laktóz egy olyan típusú cukor, amely természetesen megtalálható a legtöbb emlős tejében, így többek között a tehéntejben is. Azok, akik érzékenyek erre, azaz laktózintoleranciában szenvednek, az ilyen élelmiszerek fogyasztása után gyomorfájdalommal, puffadással, gázképződéssel és hasmenéssel küzdhetnek, amit a laktóz felszívódási és feldolgozási gondok okozhatnak, ugyanis a szervezet nem képes lebontani a laktáz nevű enzimmel. Felnőttkorban az emberek körülbelül 70 százaléka nem termel elegendő mennyiségű laktázt a tejben található laktóz megfelelő megemésztéséhez, ami különböző tünetekhez vezethet. Mutatjuk a leggyakoribbakat!

6 jel, hogy jobb, ha elfelejted a tejféléket

Puffadás és hasfájdalom - A gyomorfájdalom és a puffadás a laktózintolerancia általános tünete mind a gyermekeknél, mind a felnőtteknél. A belekben keletkező gázok puffadást, fájdalmakat és görcsöket okozhatnak.
Kattints a további képekért!

A polémia régóta megosztja a tudóstársadalmat és a nemzetközi közvéleményt is, Jesse Bloom pedig most olajat öntött a tűzre.

Leadfotó: 123rf

Oldalak