Ezért dönt le a lábadról a tavaszi fáradtság, de tudsz tenni ellene

Sokan azt hihetik, hogy a tavaszi fáradtságot csak beképzeli az ember, de egyáltalán nincsen így. Ez a rossz közérzet valóban előtérbe kerül ilyenkor, de tudsz tenni ellene.

Megmutatjuk, hogyan tudsz okosan átlépni rajta

Lassan búcsúzunk a februártól, ráadásul úgy, hogy ez a hónap egyáltalán nem okozott igazi télies időjárást. A tavasz hamarabb megérkezett, mint vártuk, ráadásul ahogy az Időkép is megírta, már délelőtt megdőlt a mai melegrekord, ahogyan azt a meteorológusok sejtették.

Lehet egyre több a napos órák száma, és a hőmérséklet egyre kellemesebb, sokan mégis úgy érezhetik, hogy minden energiájuk elvész. Bágyadtság, aluszékonyság, fejfájás, és sokan tapasztalnak ilyenkor a depresszióhoz hasonló tüneteket is.

A köznyelv ezt szimplán tavaszi fáradtságnak nevezi, de valóban létező dologról van szó, nem mi képzeljük. A galériánkban megmutatjuk, hogy tudsz átlendülni rajta!

Ahogyan a Házi patika is beszámolt róla, ez a szervezet téli-tavaszi átállását kísérő normális reakció. A tavasz közeledtével több fény ér minket, csökken a melatonintermelés, de ez átmeneti zavart okoz az alvás-ébrenlét bioritmusában.
Kattints a további képekért!

Ha az ember nehezen, keveset vagy rosszul alszik, hosszútávon igencsak kimeríti ez az állapot. Szerencsére gyógyszerek nélkül is van rá megoldás.

Leadfotó: Flickr – Illusztráció

Oldalak

Sztárok
Nicole Kidman időtlen szépségét évtizedek óta áhítattal csodálják rajongói, egy nemrégiben készült címlapfotó viszont igencsak nagy vitát indított útnak közöttük.
Sztárok
Azok a színészek, akik már egészen korán belecsöppennek a hollywoodi csillogás világába, gyakran egész életükön át hordozzák a fiatalkori hírnév okozta hatásokat. Ehhez hasonlóan indult a ma már...
Lifestyle
Kutatók szerint két olyan szuperélelmiszer is létezik, amely segíthet a demencia megelőzésében, csökkenti a korai halálozás kockázatát, sőt még a rákos megbetegedések kialakulása ellen is hatásos.