Kevesen tudják róluk: Sztárok, akik nagyon komoly betegséggel küzdenek

Nemcsak a hétköznapi emberek küzdenek komoly betegségekkel.

Egészségügyi problémák

Hírnév ide vagy oda, a betegségek senkit sem kímélnek. Sok híresség talán megpróbálja eltitkolni mivel küzd, azonban egyre több az olyan sztár, aki nyíltan felvállalja egészségügyi problémáit. Ezzel pedig a hétköznapi embereknek próbálják megmutatni, hogy nincsenek egyedül, és érdemes pozitívan gondolkodni, valamint felvenni a harcot a legsúlyosabb betegségekkel is. Minden kitartás kérdése, és fontos, hogy időben felismerjük a jeleket, továbbá a megfelelő kezelésben részesüljünk. Összegyűjtöttük azokat a sztárokat, akik a nyilvánosság előtt is felvállalták az őket sújtó betegségeket.

Michael J. Fox – Parkinson-kór

Michael J. Fox 1998-ban beszélt először a nyilvánosság előtt betegségéről, ami hatással van az agy idegsejtjeire, valamint befolyásolja a beszédet és az izomműködést is. Mint akkor elmondta, hét év telt el a diagnózis és a nyilvánosságra hozatal között, ekkor érezte ugyanis úgy, hogy készen áll arra, hogy a média is tudjon komoly küzdelmeiről. Azóta aktívan részt vesz a kutatásokban, hogy segítsen gyógymódot és módszereket találni a betegség leküzdésére és megelőzésére. Michael J. Fox alapítványa eddig több, mint 800 millió dollárt fektetett az orvosi kutatásokba.

Selma Blair – Sclerosis multiplex

A színésznő 2018. októberében saját Instagram oldalán osztotta meg diagnózisát. A sclerosis multiplex az agyat és a központi idegrendszert befolyásoló betegség. Blair bevallása szerint a diagnózis előtt már sokkal korábban érzékelte a jeleket és tüneteket, rettenetesen kimerültnek érezte magát. Ma már általában bottal a kezében láthatjuk a vörös szőnyegen, és továbbra is őszinte a közösségi média felületein krónikus betegségének hullámvölgyeivel kapcsolatban.

Yolanda Hadid – Lyme-kór

A Real Housewives of Beverly Hills című valóságshow sztárja 2012 óta küzd Lyme-kórral, amivel kullancscsípés útján fertőződnek meg az emberek. A tünetek között szerepel a láz, a fáradtság, valamint a test különböző pontjain jelentkező erős fájdalom. Ha a betegséget nem kezelik időben, az komoly szövődményekhez is vezethet. Hadid egy blogban elmesélte, hogy nem tudott sem írni, sem olvasni, de még tévét nézni sem, ugyanis a Lyme-kór miatt semmilyen információt nem volt képes feldolgozni. Úgy érezte, mintha valaki más kezében lett volna a kontroll, és ő csak külső szemlélőként van jelen életében, ami anélkül halad tovább, hogy ő részt venne benne. Instagram oldalán rendszeres megosztja a tünetek korlátozásának új módszereit, és kis győzelemként tekint minden napra.

Lapozz a következő oldalra a további sztárokért!

Oldalak

Szólj hozzá Te is!