Az oxalátok olyan természetes vegyületek, amelyek egyes növényekben megtalálhatók, és a szervezetben kalciummal kombinálódva kemény kristályokat képezhetnek – ezekből lesznek a vesekövek. A szezámmag különösen magas oxaláttartalmú élelmiszer, így túlzott fogyasztása növelheti a vese terhelését, ami hosszú távon hozzájárulhat a vesekő kialakulásához.
2/3
Fotó: Pinterest
Video Kiemelkedő női teljesítmények, neves sztárvendégek - Hetedszer ünnepeltük az Inspiráló Nőket
Az oxalátok olyan természetes vegyületek, amelyek egyes növényekben megtalálhatók, és a szervezetben kalciummal kombinálódva kemény kristályokat képezhetnek – ezekből lesznek a vesekövek. A szezámmag különösen magas oxaláttartalmú élelmiszer, így túlzott fogyasztása növelheti a vese terhelését, ami hosszú távon hozzájárulhat a vesekő kialakulásához.