Egészség

Ezzel a 3 étellel megőrizheted szemed egészségét: nem fog romlani a látásod, ha gyakran fogyasztasz belőlük

Vannak ételek, amelyek kifejezetten sokat segíthetnek, hogy megőrizzük szemünk egészségét. Mutatjuk, hogy miket szerezz be mindenképp!

Szemünkre is hatással van étrendünk

Sokszor halljuk azt, hogy az vagy, amit megeszel, ami a szemünk egészségénél is igaz mondás. Nem kell egyből a patikába szaladni, ha úgy érezzük, hogy valami nincs rendben, esetleg nem látunk olyan tökéletesen, hiszen egy kiadós alvás már rengeteget segíthet a problémán. Ha eddig "sasszemünk" volt, ám az utóbbi pár napban azt érezzük, hogy nem látunk annyira élesen, akkor az is lehet, hogy a táplálkozásunkkal van némi gond. Szemünknek is nagyon fontos ugyanis, hogy megfelelő tápanyagokat kapjon, így érdemes egy kicsit vitamindúsabb étrendet összeállítani. Galériánkban mutatjuk, hogy milyen ételek szerepeljenek benne mindenképp!

Citrusfélék: Az egyik legfontosabb az éleslátás fenntartása érdekében az A-vitamin, ami általában a narancssárga ételekben található meg, például a sárgarépában vagy éppen a narancsban és a grapefruitban. Mivel zsírban oldódó vitaminról beszélünk, ezért fontos, hogy jó zsírokból is vigyünk be a szervezetünkbe, természetesen mértékkel.
Kattints a további képekért!

Ha nehezen megy esténként az alvás, és sosem érzed magad kipihentnek reggelente, mindenképp megéri beiktatni ezt az ízletes italt az esti rituálédba.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Egészség
Sztárok
Véget ért a klubszezon Szoboszlai Dominik számára, mivel sem az Európa-liga, sem az FA-kupa döntőjében nem lép pályára a Liverpool FC. Egy kupát a középpályás azért így is nyert a csapattal.
Lifestyle
A Juno szonda a Jupiter bolygó egyik holdját, az Europát vizsgálta, amikor érdekes felfedezésre bukkant. Emiatt a tudósoknak is leesett az álla!
Sztárok
Hailie Jade Scott neve sokak számára ismerős lehet, különösen mivel édesapja, Eminem már kislánykorában többször beleszőtte nevét dalszövegeibe.