Egészség

Soha ne teregesd a ruhákat ebbe a helyiségbe: komoly bajod is lehet tőle, még az egészséged is rámehet!

Gondoltad volna, hogy egyáltalán nem mindegy az, hol szárítod a lakásban a nedves ruhákat? Nos, most a szakértők mindenkit arra figyelmeztetnek, hogy az egyik helyiségben igen kockázatosnak bizonyulhat a teregetés egészségünk szempontjából.

Téli teregetés-problémák

A teregetés nyáron, a jó időben igencsak egyszerű: a legtöbben, ha megtehetik, akkor a teraszon vagy a kertben állítják fel a szárítót, majd terítik rá a vizes ruhákat, a meleg levegőnek hála pedig a frissen mosott ruhák pikkpakk megszáradnak. Télen azonban a folyamat sajnos nem megy ilyen gyorsan, így sokan bevetik a szárítógépet a hidegebb időben, azonban nem mindenki engedhet meg magának anyagi szempontokat is figyelembe véve egy ilyen elektronikai eszközt, ezért többeknek marad az egyszerű ruhaszárító. De vajon hol érdemes, és hol egyáltalán nem ajánlott felállítani a szerkezetet a házban? A szakértők szerint van egy helyiség, amit érdemes elkerülni, ha ruhaszárításról van szó, ugyanis az egészségünk is bánhatja, ha mégis ott teregetjük ki a gépből kivett ruhákat. Galériánkban olvashatod a részleteket!

Télen az alacsony hőmérséklet miatt megnő a páralecsapódás valószínűsége otthonunkban, ez pedig a penész megjelenésének kockázatát is magában hordozza. Persze a folyamatos fűtés és a rendszeres szellőztetés csökkentheti a kockázatot, bizonyos elkerülhetetlen teendők, mint például a ruhaszárítás csak még inkább növelik a levegő nedvességét.
Kattints a további képekért!

A kutatás során 2000 amerikai gyermeket vizsgáltak a tudósok, és rájöttek, hogy azok a gyerekek, akik rendszeresen energiaitalt fogyasztanak, akár egy éven belül már átválthatnak az alkoholra is.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Egészség
Sztárok
Véget ért a klubszezon Szoboszlai Dominik számára, mivel sem az Európa-liga, sem az FA-kupa döntőjében nem lép pályára a Liverpool FC. Egy kupát a középpályás azért így is nyert a csapattal.
Lifestyle
A Juno szonda a Jupiter bolygó egyik holdját, az Europát vizsgálta, amikor érdekes felfedezésre bukkant. Emiatt a tudósoknak is leesett az álla!
Sztárok
Hailie Jade Scott neve sokak számára ismerős lehet, különösen mivel édesapja, Eminem már kislánykorában többször beleszőtte nevét dalszövegeibe.