Ha tudnánk mi mindenre jó a savanyú káposzta, többet ennénk

Mától már nemcsak az íze miatt fogyasszuk majd a magyarok egyik közkedvelt savanyúságát, sőt nem is egy újabb káposztás fogyókúráról van szó. Ezt figyeld!

Falatnyi egészség

Az igazi vitaminbomba fejeskáposztából készül, az erjesztési folyamat pedig átlagosan 10-90 napig tart, sóval, sós vízzel és kovásszal végzik. C-vitamin tartalma igen magas, amit szerencsére a savanyítás során sem veszít el, mint ahogyan más, értékes összetevőit sem. Fogyasztása nemcsak télen ajánlott, hanem az év összes évszakában. Az orvosok és a dietetikusok nem véletlenül mondják éjt nappallá téve, hogy a megfelelő étrend kiegészítőjeként gyakrabban kellene fogyasztanunk a káposztát, hiszen nem csupán fittek, de még egészségesek is leszünk a savanyú finomságtól. Lapozz!

Cikkünk még nem ért véget, folytatjuk!

Fotó: 123rf.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!