Ezeket csináld, hogy könnyen induljon a napod! Tuti tippek reggelre

Reggelente egy hadsereg sem elég, hogy kihúzzon az ágyból, a reggeli kávé elfogyasztása előtt pedig jobb, ha senki nem szól hozzád, különben dühbe gurulsz. Ismerős? Kövesd az alábbi tippeket, és hamarosan te is játszi könnyedséggel indítod majd a napodat!

Ne szundizz!

Ne állítsd egy órával kelés előttre az ébresztőórád, csakhogy lenyomhass 5 szundit és lustálkodhass még egy kicsit! Egy órával később sem lesz egyszerűbb felkelned, észre vetted már? Használd inkább azt az egy órát minőségi alvásra, ha pedig megszólal az ébresztőd, pattanj ki az ágyból. Tedd az ébresztőórád olyan távolságra, hogy az ágyból ne tudd elérni, hogy kikapcsold és fel kelljen kelned az ágyból. Amint felkeltél, kapcsolj villanyt vagy húzd el a függöny, így a fény is ébredésre ösztönöz. Nyiss egy ablakot, hogy az agyad friss levegőhöz jusson.

90 perces szabály

Veled is előfordult már, hogy 6 órányi alvás után fittebbnek érezted magad, mint 8 óra pihenés után? Itt a magyarázat: az emberi alvás 90 perces ciklusokra oszlik - egy ciklus, két REM és egy non-REM fázisból áll - ezért érdemes alvásidőnk kiszámításakor 90 perc többszörösében gondolkodni. A 8 óra ideális alvásidő pedig tévhit. Valakinek 10-12 óra szükséges, hogy kipihenje magát, de van olyan is akinek elegendő csak 7 óra. Természetesen a napi terheltség mértékétől is függ az alvásigényünk.

Hideg víz

Kapcsold be a kávéfőzőt és irány a fürdőszoba! Frissítsd fel az arcod, mosd meg hideg vízzel. Régi, de bevált módszer.  

Fotó: huffingtonpost.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!