Rákellenes vitaminbomba - Ismerd meg a rukkola jótékony hatásait

A rukkola egy kissé furcsa kinézetű növény, amely különleges ízvilágával igazán fel tudja dobni a tésztákat, pizzákat. Emellett azonban a szervezetünkre gyakorolt pozitív hatásai miatt is érdemes fogyasztani. Nézzük, mik ezek pontosan!

Tele van antioxidánsokkal

A keresztesvirágú növényekhez hasonlóan a rukkola is kiváló antioxidáns-forrás. Ez azért is jó hír, mert az antioxidánsok védenek az oxidatív stressztől, amit a szabad gyökök okozzák azáltal, hogy megtámadják az egészséges sejteket így krónikus betegségeket idézve elő. Antioxidánsban gazdag ételeket fogyasztva erősíthetjük az immunrendszerünket, csökkenthetjük a rák, valamint a szívbetegségek kialakulásának esélyét és még az öregedést is lassíthatjuk.

A-vitaminban gazdag

A rukkola tele van A-vitaminnal, amely antioxidánsként működik. Véd a szabad gyökök által okozott károsodástól és javítja a szöveteket. Jót tesz a fogaknak, a csontoknak és a szemnek. Tisztán tartja a bőrt, valamint felel a tüdő egészséges működéséért.

Dúskál K-vitaminban

A K-vitamin javítja a véráramlást, véd a véralvadás okozta rendellenességektől, például a stroke-tól és a trombózistól. Gyulladásgátló szerként is működik, így segítségével elkerülhetőek az ízületi gyulladások és a köszvény. Egyes kutatások kimutatták, hogy az Alzheimer-kór ellen is hatásos.

Fotó: winedineyeg.com

Oldalak

Lifestyle
Egy gimnazista úgy érezte, hogy volt egy idős férfi, aki mindenbe bele akart kötni. Később neki a súlyát is elkezdte erősen kritizálni.
Sztárok
Gáspár Győző már tudja jól, hogy mi lesz a titka annak, ha visszakerül a képernyőre. A végén persze még az is lehet, hogy igaza lesz.
Lifestyle
Igyekszünk tudatosan vásárolni, és sokan fordulnak már az olcsóbb, saját márkás termékek felé a szupermarketekben. Viszont tudod, hogy valójában mit teszel ilyenkor a kosaradba?