Megéri komolyan venni: erre a 6 komoly betegségre is utalhat a puffadás

A puffadás igen kellemetlen állapot, és sajnos gyakran súlyos betegségek állhatnak a hátterében - vedd komolyan a jeleket!

Gyakori okok

Az emberek körülbelül 10-30%-a szenved a puffadástól nap mint nap, amelynek leggyakoribb okai a menstruáció, az emésztési zavarok, a székrekedés és az ételallergia. Az ezektől való felpuffadás általában átmeneti jellegű, és egy-két napon belül teljesen elmúlik. Ha azonban tartóssá válik, az valami baljós dologra is utalhat. Cikkünkben bemutatunk hat olyan problémát, ami miatt kialakulhat szervezetedben a puffadás – ha pedig gyakran jelentkezik, és sokáig tart, érdemes felkeresni egy orvost, aki pontosabban is megállapíthatja, mi áll a dolog hátterében.

A húgyúti fertőzés egyik tünete, hogy az ember úgy érzi, gyakran kell a mosdóba rohannia, sőt, vannak, akik közvetlenül dolguk elvégezte után már azonnal érzik, hogy ismét használniuk kell a mellékhelyiséget. Emellett pedig a hasban nyomás jelentkezik, fájdalom vagy puffadás. A láz, a hidegrázás, a hányinger és a hányás pedig szintén figyelmeztető jelei a betegségnek. Súlyosabb esetben pedig a puffadást vesefertőzés is okozhatja.
Kattints a további képekért!

A veszélyes vérrögök fiatalokat és idősebbeket egyaránt érinthet. Figyelj a baljós tünetekre, de a legfontosabb, hogy előzd meg a kockázatát.

Leadfotó: 123rf

Oldalak