Az arcod melyik részén van pattanásod? Erre a betegségre utal

Okkal jelennek meg ott, ahol.

Árulkodó pattanások

Nincs olyan ember, aki ne gyűlölné a pattanásokat; az apró, ám annál idegesítőbb szépséghibák mindig a legrosszabbkor jelennek meg, és elcsúfítják az egész megjelenésünket. Ha pedig "szerencsések" vagyunk, hosszú ideig el sem tudjuk tüntetni őket. A nagy utálat közepette azonban érdemes belegondolni abba, hogy mint minden másnak, a pattanások megjelenésének is oka van. Lehet, hogy egy régóta lappangó betegségre szeretnék felhívni a figyelmünket. Így már egészen más a gyerek fekvése, nem igaz? Mutatjuk, megjelenési helyük szempontjából mire utalhatnak a piros pöttyök.

1. Az egyes és a hármas zóna: emésztőrendszer

Ha az egyessel és a hármassal jelölt zónában vannak pattanásaink, azaz a homlokunkon, akkor nincs rendben az emésztőrendszerünk. Valószínűleg túl sok húsos, zsíros, fűszeres ételt eszünk, ami megterheli a gyomrot. Ha szerencsénk van, megúszhatjuk a dolgot egy méregtelenítő kúrával és életmódváltással; ha nincs, és a pattanások mellé fájdalmas gyomor-és bélrendszeri tünetek is társulnak, akkor gasztroenterológushoz kell fordulnunk.

2. A kettes zóna: máj

Amennyiben az orrnyergünknél, a kettessel jelölt részen látjuk a legtöbb pattanást, a legvalószínűbb, hogy a diagnózis valamilyen májprobléma lesz. Lehet, hogy túl sok alkoholt, esetleg tejterméket fogyasztunk, amelyekkel nem tud megbirkózni a szervezetünk? Érdemes laktózintolerancia-tesztet is végeztetni a kivizsgálás során, mert előfordulhat, hogy ételérzékenység áll a háttérben.

Lapozz, a cikk folytatódik a következő oldalon!

Fotó: 123rf.com

Oldalak

Címkék:

Szólj hozzá Te is!