Az örök fiatalság forrásai? 11 étel, amely gátolja az öregedést

Vannak olyan ételek, amelyeket fogyasztva tovább megőrizhetjük fiatalságunkat. A Buzzfeed most összeszedte azokat élelmiszereket, amelyek szerintük az örök fiatalság forrásai. Lássuk, melyek ezek!

Bogyós gyümölcsök

A bogyós gyümölcsökben lévő antioxidánsok felelősek azért, hogy a bőrünket megvédjék a káros UV-sugaraktól. Az eper például tele van az egészséges bőrhöz és kötőszövethez szükséges nyomelemekkel. Ráadásul friss kutatások bizonyították, hogy az áfonya és eper fiatalon tartja elménket is.

Édesburgonya

Hálás lesz érte a testünk és arcunk, ha édesburgonyát fogyasztunk! Ez a gumós növény tele van karotinnal (amely elengedhetetlen a ragyogó bőrhöz), C- és B-vitaminnal, biotinnal és rostokkal, valamint erős antioxidánsokkal, amelyek feszessé varázsolják bőrünket.

Bab

A bab tele van fehérjével és rostokkal, amelyek jót tesznek a szívünk egészségének, emellett a benne lévő B-vitamin csökkenti a bőr gyulladásait is.

Zab

A zab tápanyagokban, rostokban, fehérjében és B-vitaminban gazdag, így nem csak a bőrt, a hajat és a körmöket, de az idegrendszert is táplálja. Jót tesz az emésztőrendszerünknek és feltölt energiával.

Fotó: keskisuomi.info

Oldalak

Szólj hozzá Te is!