Húst szeleteltél a vágódeszkán? Mutatjuk, hogy kellene teljesen baktériummentessé tenni

Közben persze még mindig itt van a nagy vita, hogy műanyag, vagy esetleg fa vágódeszkát válasszunk.

A műanyag vágódeszka praktikus, de egy profi konyhában nem jó választás

Minden konyha elengedhetetlen kelléke egy profi kés, na meg egy profi vágódeszka, amin szeletelhetünk. Egyiket sem könnyű kiválasztani, mivel vannak nagyon rossz minőségűek is a piacon. Mindig körültekintően járjunk utána, és nézzük meg a vásárlói véleményeket is.

Anno egy szakember, Angyal Zoltán elmondta, hogy műanyag vágódeszkák előnye, hogy nem fog deformálódni, kényelmes kezelni, és a nagyobb szennyeződéseket egyszerűen el lehet róla távolítani. Viszont vágás során bekerülő baktériumok eltávolítása szinte lehetetlen feladat, még kifőzés után is.

A vágódeszkák tekintetében a legelőnyösebb a fa. A galériánkban megmutatjuk, hogyan kell ezeket megfelelően eltisztítani, mondjuk egy húsvágás után.

A vágódeszkák piacán vannak az ízsemleges fák, a magas csersavtartalmú fák, és az egzoták. Érdemes utánanézni, hogy felhasználási módban melyik áll hozzánk a legközelebb.
Kattints a további képekért!

A vöröshagyma héjának jótékony hatásai, valamint felhasználási módjai kevésbé ismertek, ezért most összeszedtük, miért nem szabad soha egyből kihajítani.

Leadfotó: Flickr – Illusztráció

Oldalak

Video Tóth Andi ekkor térne visssza az énekléshez
Lifestyle
Hosszú távú egészségünk miatt nagyon nem mindegy, milyen élelmiszerek alkotják a mindennapi étrendünket, a nagy forróságban pedig különösen fontos, hogy tudatosan táplálkozzunk.
Sztárok
Rengeteg sztár dönt úgy, hogy nem csak mozgással, hanem diétával is igyekszik kordában tartani az alakját. Így tesz Miley Cyrus is, aki mindenben visszafogja a kalóriákat!
Sztárok
Ha romantikus filmekről van szó, a Szerelmünk lapjai egészen biztosan kihagyhatatlan alkotás. A színészek nagyszerű alakítása mellett viszont érdemes egy pillantást venni a film gyönyörű ruháira is.