Eszedbe ne jusson megenni másnap a rizst - Komoly gondok származhatnak belőle

Ha kint hagyod és nem megfelelően tárolod, akkor szörnyű napjaid lehetnek. Így őrizd meg a "szavatosságát"!

A másnapos rizs

Vannak bizonyos ételek, amiket nap mint nap fogyasztunk, ám nem gondolnánk, hogy a mikrózás, az újramelegítés, vagy éppen a szobahőmérsékleten való tárolás - esetleg kint felejtés - komoly problémákkal járhat. Ilyen - idézőjelesen - kényes étel lehet a csirke, a burgonya, a gomba, a spenót, valamint a rizs is. Ezeket valljuk be őszintén, hogy igen gyakran fogyasztjuk. Most lássuk, hogy mi lehet a következménye annak, ha megesszük a "másnapos" rizst, amit a konyhapulton fejeltettünk éjszakára. Lapozd fel galériánkat, mutatjuk!

A főtt rizsnél nem az újramelegítés a gond, hanem a nem megfelelő tárolás. Könnyen véthetünk olyan hibát, hogy kint hagyjuk éjszakára a főztünket, majd reggel kómásan betoljuk a hűtőbe, mondván "jó lesz az még". Sajnos erre rá kell, hogy cáfoljunk, ugyanis könnyen ételmérgezéses állapotba kerülhetünk.
Kattints a további képekért!

Leadfotó: 123RF.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!