Nem is a WC-n van a legtöbb baktérium - Ez a tárgy sokkal koszosabb

Azt hinnénk nincsen koszosabb hely a lakásban, mint a mosdó és úgy tűnik, ezzel nem vagyunk egyedül. Egy amerikai professzor tesztelte a dolgot és meglepő eredményre jutott: tévhit, hogy a WC-ülőke a legkoszosabb pontja a háznak.

E. coli baktérium

Dr. Chuck Gerba, az Arizona Egyetem mikrobiológia professzora annak járt utána, vajon valóban a WC-ülőke-e a legpiszkosabb dolog egy átlagos háztartásban. A professzor elsősorban az E. coli, valamint a Staphylococcus aureus baktériumok után nyomozott, és meglepő eredményre jutott.

Wc tiszta takarítás baktérium

Noha legtöbben nem állnánk neki kenyeret kenni a fürdőben lévő WC-ülőkénken, a vizsgálat kimutatta, hogy ezen a helyen nagyjából 6 négyzetcentiméterre mindössze 50 baktérium jut, vagyis ugyanannyi, amennyi a mobilunkon is megtalálható, miközben egy számítógépes billentyűzet ugyanekkora területén 200-szor annyi baktérium tenyészik, de még a vágódeszkákon is ez a helyzet, hiszen azokon rendszeresen nyers húst szeletelünk. És akkor még szóba sem kerültek a konyhai törlőkendők és szivacsok, amelyek a mérések szerint 200 ezerszer koszosabbak a WC-ülőkénél.

Lapozz, a következő oldalon folytatjuk!

Fotó: 123rf.com

Oldalak

  • 1
  • 2