A legjobb és a legrosszabb ételek, amiket betegség alatt fogyaszthatsz

A hideg téli napok közeledtével egyre többen esnek ágynak lázasan, hiszen ezekben a hónapokban gyakoriak a vírusos megbetegedések. Persze ezt az állapotot mindenki különböző technikákkal igyekszik elkerülni, hiszen nincs is bosszantóbb, mint teendőink sokaságát elhalasztani, és fájó végtagokkal az orvoshoz sietni. Még az influenza szezon kezdetén megragadjuk az alkalmat, hogy hasznos tanácsokat adjunk, mit érdemes fogyasztani, vagy éppen kerülni, ha hamarabb szeretnénk kilábalni a betegségből!

Jobb, ha tudjuk

Amikor megbetegszünk, a szervezet normál működéséhez elengedhetetlen, hogy több kalóriát fogyasszunk. Gondoljunk csak bele, hogy a test milyen megterhelésnek van kitéve ebben az állapotban. Különösen a láz szív el rengeteg energiát annak érdekében, hogy képesek legyünk leküzdeni a különböző fertőzéseket. Ehhez a folyamathoz az energiaszint növelése szükséges (előfordulhat, hogy táplálkozás után még mindig leküzdhetetlen éhséget érzünk), és ha ez adott a szervezet számára, nem is kérdés a mihamarabbi gyógyulás.

Megfelelő táplálkozás

Kiemelkedően fontos, hogy tartsuk a rendszeres étkezést betegség alatt is, hiszen ha kevesebb kalóriát veszünk magunkhoz, az korlátozhatja a felépülést. Sőt, egyes tanulmányok kimutatták, hogy a csökkentett kalóriabevitel növelheti a betegségre való hajlamot, vagy éppen a tüneteket rontja, meghosszabbítja a rosszullétet. Annak ellenére, hogy egy csúnyább megfázás, vagy esetleg egy rossz influenza könnyen tönkreteheti az étvágyat, fontos, hogy jól tápláltak és hidratáltak maradjunk.

Fotók: telegraph.co.uk, kinja-img.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!