A legjobb és a legrosszabb ételek másnaposság ellen

Egy jól sikerült buli bizony áldozatokat követel: a másnap reggeli émelygéstől, fejfájástól és rossz közérzettől úgy érezhetjük, mintha az éjszakát egy kényelmetlen gödörben töltöttük volna. Az ilyen helyzetekre már számtalan megoldás létezik, hogyan csökkentsük a másnaposság tüneteit. A kollégisták hideg pizzára és a zsíros szalonnára esküdnek, de ezzel csak óvatosan, már több, tudományosan bizonyított gyógyír is létezik a tünetek kezelésére. És bizony léteznek kifejezetten tiltólistás élelmiszerek is!

Az a bizonyos másnaposság

A tipikus tünetek közé tartozik a hányinger, a fényérzékenység, a fejfájás, a sajgó izmok, a motoros funkciók csökkenése, hasmenés. Ezek mind megváltoztatják a test kémiai összetevőit, köztük a hormonokat, miközben az alkoholtól bekövetkező kémiai reakciók mérgező vegyi anyagokat képeznek a szervezetben. A másnaposság jórészt még feltáratlan a tudomány számára, így az emberek kialakították a saját receptjüket, amit folyamatosan vizsgálat alá vesznek.

A lüktető fejfájás a szervezet megfelelő hidratálásával és a szükséges ásványi anyagok pótlásával hamar csillapítható. A gyümölcscukor, a vitaminok például segítenek lebontani a toxinokat és csökkentik a vegyi anyagok okozta károkat. A következő oldalakon megtudhatod, mik azok az italok és ételek, melyek széles körben elismert csodaszerek!

Fotó: huffpost.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!