A beoltottakra is érvényes kijárási korlátozás jöhet Ausztriában

Alexander Schallenberg osztrák kancellár vasárnap tájékoztatta a nyilvánosságot az új döntésről, mely az oltatlanokat érinti, de lehetséges, hogy az oltottak sem ússzák meg a szigorításokat.

Alacsony az oltási arány az osztrákoknál

Mától kijárási korlátozást vezetnek be Ausztriában azon állampolgároknak, akik nem részesültek a koronavírus elleni védőoltásban - tudatta a Reuters. Keleti szomszédjunk célja, hogy az intézkedés révén minimalizálja annak az esélyét, hogy újra rekordszintre növekedjen az újonnan megbetegedettek száma. Ausztria lakosságának körülbelül 65%-a kapta meg a Covid-19 elleni védőoltást, ez Nyugat-Európában kifejezetten alacsony aránynak számít. Az osztrákok egy jelentős része komoly szkepticizmussal viszonyul a védőoltások kérdéséhez.

Hollandiában az egyre intenzívebbé váló járvány miatt mindenkire vonatkozó részleges zárlatot vezettek be, az osztrákok azonban nem kívánják követni a holland mintát. Szerintük felesleges lenne azokra az állampolgárokra is kiterjeszteni a szigorító intézkedéseket, akik már megkapták a koronavírus elleni összes oltásukat.

Fotó: 123rf

Lapozz, cikkünk folytatódik!

Oldalak

  • 1
  • 2