Minden éjszaka ugyanabban az időben ébredsz fel? Elmondjuk, mit jelent

A tradicionális kínai orvoslás nagy hangsúlyt fektet az energiák testen belüli mozgására. Képviselői úgy tartják, a 24 órás cikluson belül a testünk mindig más szervet lát el energiával. Ha minden nap ugyanabban az időben ébredsz fel, akkor az azt jelenti, hogy az energiáid egy része blokkolva van, vagy félre van irányítva, ami tönkreteszi a természetes egyensúlyodat. Elmondjuk, mire utal a rendszeres ébredés, és segítünk, hogyan tudsz mindent "kézben tartani"!

Idő: este 9-től 11-ig

Az emberek többsége általában ekkor hajtja álomra a fejét. Az endokrin rendszerünk elkezdi kiegyensúlyozni önmagát, az enzimraktárak újra feltöltődnek. Az endokrin rendszer a belső elválasztású mirigyek rendszere; egy központ által irányított "egységek" hálózata, amelyek kommunikálnak egymással. Az "egységek" a belső elválasztású, azaz endokrin mirigyek, a kommunikáció pedig az általuk termelt hatóanyag, a hormonok útján zajlik.

Ha ebben az időpontban szinte soha nem tudsz elaludni, az azt jelenti, hogy még mindig a nap eseményein töröd a fejed, vagy már a holnapra készülsz. Ismételgess pozitív mantrákat, amik segítenek megnyugodni, lecsillapítani háborgó idegeidet. Ha túl keveset vagy túl sokat ettél, az is gátolhatja az elalvást.

Idő: este 11-től hajnali 1-ig

Ha mindig ebben az időpontban ébredsz fel, az azt jelenti, hogy túl sok bosszúságot, sértődést, nehézséget hordozol magaddal. A 24 órás energiakörforgásban ekkor fordul át a yin yangba. A yang energiája hihetetlen aktivitást hordoz magában, és a tested akkor fogja jól bírni a megpróbáltatásokat a következő napon, ha eleget raktározol el belőle. A legtöbb, amit tehetsz, hogy gyakorlod az önszeretetet és az élet apró örömeinek az értékelését; ha ez sikerül, akkor nyugodt maradhatsz és életerőt is raktározhatsz, ami átsegít a nehézségeken.

Fizikailag az epehólyagod jelezhet ilyenkor: túl sok zsíros, egészségtelen fogást ettél, amivel eltelt a szervezeted. Igyekezz kitisztítani magad!

Klikk a folytatásért!

Fotó: 123rf

Oldalak

  • 1
  • 2