Jabraan Ahmed élelmiszer-szakértő szerint, ha a ketchupos tubust például nyáron a hűtőszekrényen kívül tároljuk, akkor a gyümölcslegyek könnyedén beszennyezhetik a terméket azáltal, hogy tojásokat rakhatnak a szósz tetején, valamint baktériumokat hagynak a ketchup fedelén. Ugyanakkor Ahmed arra is felhívta mindenki figyelmét, hogy a lejárati dátumon sem szabad félvállról venni, még az olyan termékek esetében sem, mint a ketchup, ugyanis a lejárt élelmiszerek fogyasztása akár ételmérgezéshez is vezethet azáltal, hogy az adott termékben elszaporodnak a baktériumok.
3/3
Fotó: Pinterest
Video Kiemelkedő női teljesítmények, neves sztárvendégek - Hetedszer ünnepeltük az Inspiráló Nőket
Jabraan Ahmed élelmiszer-szakértő szerint, ha a ketchupos tubust például nyáron a hűtőszekrényen kívül tároljuk, akkor a gyümölcslegyek könnyedén beszennyezhetik a terméket azáltal, hogy tojásokat rakhatnak a szósz tetején, valamint baktériumokat hagynak a ketchup fedelén. Ugyanakkor Ahmed arra is felhívta mindenki figyelmét, hogy a lejárati dátumon sem szabad félvállról venni, még az olyan termékek esetében sem, mint a ketchup, ugyanis a lejárt élelmiszerek fogyasztása akár ételmérgezéshez is vezethet azáltal, hogy az adott termékben elszaporodnak a baktériumok.