Egészség

Erre esküsznek a kínaiak: cukor helyett sóval ízesítik a kávét és a teát, különös oka van annak, miért tesznek így

Itt az ideje, hogy te is kipróbáld ezt az ízesítési trükköt, ha eddig még nem tetted. Hogy miért? Cikkünkből kiderül!

Megéri egyszer kipróbálni

Régi diák-mítosz, hogy ha valaki sót tesz a kávéjába, akkor belázasodik tőle és ezzel talán elhitetheti a szüleivel és a tanáraival, hogy megbetegedett, így lóghat egy kicsit a suliból. Ez a mendemonda már többszörösen megbukott, sőt mi több, azóta már az is kiderült, hogy a sós kávé akár még egészséges is lehet, legalábbis Kína egyes régióiban erre esküsznek, de több kutatás is alátámasztotta már ezt a tényt. Te gondoltál már arra, hogy cukor helyett inkább sóval ízesítsd a kávéd vagy a teádat? Elsőre talán furának tűnhet, de ha jobban belegondolsz, nem is lehet olyan rémes, hiszen a sós karamellát vagy éppen a sós kekszet is imádjuk csokival. Galériánkból megtudhatod, miért is nem ördögtől való a kínaiak ősi trükkje!

A kávé megsózása több szempontból is pozitív lehet, hiszen elveszi a túlpörkölés ízét, megóv minket a feleslege cukor fogyasztásától, sőt még a keserű ízt is jelentősen csökkenti.
Kattints a további képekért!

A hűvös, hideg idő és a vitaminhiány miatt a téli hónapokban jócskán legyengülhet a szervezetünk. Ilyenkor hajlamosak vagyunk táplálékkiegészítőkhöz nyúlni és beszedni mindenféle vitamint, ám ez nem mindig a legjobb ötlet, főleg ha túlzásba esünk fogyasztásukkal.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Egészség
Lifestyle
Nincs szükséged csodadiétára, se önsanyargatásra. 5 szempontot kell figyelembe venned és a várt eredmény nem marad el.
Lifestyle
Te sem vagy elégedett magaddal odalent és félsz attól, hogy a pasinak csak egy bizonyos "típus" tetszik? Lássuk, mit mondanak erről ők maguk.
Fashion&Beauty
Bár a korral járó változásokat olykor nehéz lehet elfogadni, sokszor valójában ebben rejlik a kulcs, ami a fiatalos, sugárzó külső megjelenéshez vezet.