Vigyázz: ez a 10 élelmiszer káros lehet, ha a rossz időben eszed őket

Hiába egészségesek, nem mindegy, mikor fogyasztod őket.

Változnak az idők

Manapság egy átlagos ember naponta körülbelül 20%-al több kalóriát visz be szervezetébe, mint azt őseink tették a múlt században – állapította meg több kutatás is. És bár napjainkban az emberek egyre tudatosabban táplálkoznak, nem mindig könnyű betartani az összes szabályt, ami az egészséges étkezésre vonatkozik. Például ha rossz időben eszed az almát, az bélproblémákat okozhat ahelyett, hogy elősegítené az emésztést. Szerencsére azonban van pár alapszabály, amit könnyebb követni, mint azt gondolnád. Galériánkban leleplezünk néhány, az egészséges táplálkozási szokásokkal kapcsolatos mítoszt, és megosztunk pár tanácsot arra vonatkozóan is, hogy kedvenc élelmiszereidet a nap melyik részében érdemes fogyasztanod, hogy maximálisan kihasználd azok jótékony hatásait.

Banán Még ha azt is gondolnád, hogy jó ötlet banánnal kezdeni a napot, ha éhgyomorra fogyasztod, csökkentheti energiaszintedet. Először valószínűleg óriási energialöketet érzel majd a benne található nagy mennyiségű cukornak köszönhetően, egy-két órán belül azonban fáradtnak és éhesnek fogod magad érezni tőle. A banán gondot okozhat azoknak is, akik irritábilis bélszindrómában szenvednek, hiszen náluk a gyümölcs hasmenéshez vezethet. Ha mégis banánt szeretnél enni reggelire, kombináld más ételekkel, lehetőleg olyanokkal, amik egészséges zsírokat tartalmaznak.
Kattints a további képekért!

A WHO egyelőre nem tartja aggodalomra okot adónak a mutáns törzset, de mindenképpen megfigyelésre érdemesként beszélnek a Peruból indult variánsról, ami már Európában is megjelent.

Leadfotó: 123rf

Oldalak