Ez a japán nők kedvenc teája, ami bababőrt varázsol mindenkinek

A japán nőknek köztudott, hogy gyönyörű, hamvas a bőre. Ezt részben a genetikának köszönhetik, ám vannak bizonyos módszerek, amelyek hozzájárulhatnak a hibátlan arcbőrhöz. Napi egy szencsa tea állítólag valósággal csodákra képes. Mi is ez pontosan és hogyan érdemes fogyasztani? Eláruljuk!

Mi a szencsa?

A szencsa egy japán zöld tea, mely jellemzően egész tealevelek forrázásából, vagy párlásából készül. Nagyon népszerűnek számít, sőt szinte minden áldott nap fogyasztják. A szencsa elkészítése gyakran szertartásos, szakrális jelentőségű is lehet, melyet szencsadónak („a szencsa útja”) neveznek. Az évszázadok alatt kialakult eltérő párlási megoldások miatt más ízvilágú teaitalokat készítenek.

Miért annyira szuper?

Lassítja a bőr öregedését

Noha a bőr állapotát főleg a genetika befolyásolja, néhány dolgot megtehetsz, hogy a bőröd még sokáig kisimult legyen. Ha az étkezéseid alkalmával elfogyasztasz egy pohár szencsát, akkor rengeteg antioxidánssal látod el a szervezeted, amelyek megvédenek a szabad gyökök felhalmozódásától. Ez a rituálé hozzájárulhat ahhoz, hogy a bőröd még sokáig ránctalan maradjon. A zöld tea magas antioxidánsszintje fiatalíthatja a haldokló bőrsejteket, egészséges ragyogást kölcsönözve arcunknak. Lapozz a cikk folytatásáért!

Lapozz a cikk folytatásáért!

Fotó: RODNAE Productions/Pexels

Oldalak

  • 1
  • 2