Igazság a legújabb édesítőszerről - Tények a kókuszcukorról

Az Európában már hosszú ideje forgalomban lévő kókuszcukor csak manapság kezdett elterjedni a köztudatban. Mivel régóta ismert tény, hogy a kristálycukor, valamint a magas fruktóztartalmú kukoricaszirup káros hatással van szervezetünkre, a legtöbben már kutatják a természetes édesítők újabb és újabb formáját. Számos online felületen indítottak beszélgetést a kókuszcukorral kapcsolatban, cikkünkből pedig most kiderül, mit eszünk valójában, ha ezt vesszünk.

A kókuszcukorról

Ezt a természetes édesítőszert a kókuszvirág nektárjából állítják elő, így sem ízben, sem színben nincs köze a kókusz terméséhez. Ha megkóstoljuk, intenzív, édes íze közel áll a cukoréhoz, azonban ez a tápanyag fehérítetlen, finomítatlan cukorhelyettesítő, állagát tekintve granulátum jellegű. Akik még nem próbálták ki, elsőre azt gondolhatják, hogy erősen áthatja a kókusz íz, de ez egyáltalán nincs így. Hasonlóan a kókuszolajhoz, neve nem ízére, hanem alapanyagára utal, jótékony hatásai miatt ez is hamar népszerűvé vált a tudatos vásárlók körében. A kókuszcukor alacsonyabb glikémiás indexe mellett táplálóbb, mint a finomított cukor.

Fotó: bigcommerce.com

Oldalak

Utazás
Bár Ázsiában őshonosak, a cseresznyefák valójában az egész világon virágoznak, és nem is kell olyan messzire utaznunk azért, hogy káprázatos, rózsaszínbe borult utcákban gyönyörködhessünk.
Sztárok
Bajor Imre még Jáksó Lászlót is meg tudta lepni, aki mindig elővett néhány botrányos viccet a műsorban. Anno még ez is lemehetett az RTL Klub képernyőjén.
Egészség
Nincs mese, a dohányosok testtömege általában valóban alacsonyabb, mint a nemdohányzóké. A kutatók megvizsgálták, van-e összefüggés.