Egészség

Három évvel is tovább élhetsz, ha ezt az egy dolgot minden nap megteszed: kevesebb idődbe és energiádba telik, mint gondolnád

Talán nem is gondolnád, de akár évekkel is meghosszabbíthatod az életed, ha beépítesz egy bizonyos tevékenységet a mindennapjaidba, amely nem fog sok időt igénybe venni, mégis számtalan jótékony hatását élvezheted egészségedre nézve.

Nem kerül egy forintodba sem

A hosszú és egészséges életre szinte minden ember vágyik, ám csak kevesen vannak azok, akik rendszeresen tesznek is az ügy érdekében. Ha sokáig szeretnénk élni, akkor elengedhetetlen odafigyelni egészségünkre, kialakítani egy megfelelő, tápanyagokban és vitaminokban gazdag étrendet, valamint beépíteni mindennapjainkba a rendszeres testmozgást, ami szintén hozzájárul szervezetünk fittségéhez és épségéhez. Sport terén azonban nem kell azonnal drasztikus változtatásokra gondolnunk: bőven elegendő az, ha minden egyes nap csak egy keveset mozgunk, de azt tényleg nem hagyjuk ki, történjen bármi. Egy friss tanulmány most azt állapította meg a Mirror szerint, hogy akár három évvel is megnövelheti élettartamunkat, ha egy bizonyos dolgot minden áldott nap megteszünk, ami egyrészt nem kerül egy forintunkba sem, másrészt elképesztő hatással lehet egészségünkre nézve úgy, hogy nem emészti fel túl sok időnket és energiánkat sem, így egy fárasztó nap végén is nagyobb eséllyel lesz hozzá kedvünk, mint ahhoz, hogy a konditeremben izzadjunk. Jól hangzik, nem igaz? Galériánkból megtudhatod, miről is van szó pontosan!

Egy friss tanulmány szerint nem kell 10.000 lépést megtennünk naponta egészségünk érdekében, ugyanis ennél jóval kevesebb is elég a szakértők szerint – a varázsszám tehát mégsem az, mint amit évekig elhitettek velünk, ami jó hír a lustább emberek számára, ugyanis a kevesebb lépésnek is ugyanolyan hatása lehet szervezetünkre nézve, mint a bűvös 10.000-nek.
Kattints a további képekért!

Azt mindenki tudja, mennyire fontos a kiadós, pihentető alvás éjszakánként, azzal azonban csak kevesen vannak tisztában, hogy mi történik szervezetünkkel akkor, ha hosszú távon nem adjuk meg testünknek az elegendő mennyiségű alvást.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Video Inspiráló pillanatok Anya jól van(?) konferenciánkról
Egészség
Sztárok
Katalin hercegné és Vilmos herceg igyekeznek megóvni gyermekeiket a túlzott médiafigyelemtől, olykor-olykor azonban megörvendeztetik a rajongókat egy-egy családi kulisszatitokkal – épp így tett a...
Sztárok
Fél év után újra mutatkozott egy hivatalos királyi rendezvényen Katalin, aki annak ellenére, amin az elmúlt hónapokban keresztül ment, még mindig csodálatosan néz ki.
Sztárok
A 39 éves Cristiano Ronaldo régóta sokkolja a világot azzal, hogy elfelejtett megöregedni. Talán a rajongói által felfedezett szokása egy újabb szépségtrend eredménye vagy valami komolyabb ok állhat...