Egészség

Ez lenne a hosszú élet titka? Akár 8 évvel is tovább élhetsz az átlagnál, ha betartod ezeket a szabályokat!

Valószínűleg korábban is tisztában voltál azzal, hogy az egészséges étrend nagyon fontos összetevője a hosszú életnek. Egy friss kutatás eredményei viszont rávilágítottak arra, hogy bizonyos ételek rendszeres fogyasztásával akár évekkel is megnyújthatjuk élettartamunkat.

Sosincs túl késő

Felállítani és betartani egy egészséges étrendet nem egyszerű feladat, egy újabb kutatást viszont ismét alátámasztotta, hogy bizony nagyon is kulcsfontosságú. A jó hír, hogy sosincs túl késő étrendünk átalakításához, a kutatás eredményei ugyanis azt mutatták, hogy a hetvenes éveikben járó résztvevők esetében is hasonlóan nagy élettartam-növekedés volt tapasztalható táplálkozási szokásaik megváltoztatásával, mint a fiatalabb résztvevők vizsgálatakor. Ha kíváncsi vagy, mégis milyen változásokra lenne szükség étrendünket illetően, hogy akár évekkel is meghosszabbíthassuk élettartamunkat, olvass tovább!

A Nature Food című folyóiratban közzétett kutatás során 467 354 embert vizsgálták meg, akik kérdőíveket töltöttek ki az előző évi étkezési szokásaikról. A kutatók figyelemmel kísérték a vizsgált személyek életét, beleértve élettartamuk hosszát is, ezáltal képesek voltak feltárni azokat a táplálkozási szokásokat, melyek összefüggésbe hozhatóak a hosszabb élettel.
Kattints a további képekért!

A túlzott gázképződés nagyon gyakori probléma, mellyel rengetegen küzdenek. A jó hír, hogy néhány hasznos tippet megfogadva, könnyedén felveheted ellene a küzdelmet és megszabadulhatsz a tünetektől.

Leadfotó: Unsplash, forrás: dailymail.co.uk

Oldalak

Egészség
Sztárok
Úgy néz ki, hogy Demcsák Zsuzsa is eljutott arra a pontra, hogy nem szeretné kiteregetni a magánéletét, de azért néhány titkot mégis megtudtunk a szerelméről.
Lifestyle
Talán még a párunknak sem szoktuk elmesélni, ha általában valamilyen szexuális tartalmú álmunk van, pedig lehetnek rejtett jelentései. Most megmutatjuk, hogy mit jelenthet például, ha az előző...
Sztárok
A JAG-Becsületbeli ügyek az első számú katonai dráma volt a tévében, ami milliókat vonzott a képernyőket elé. Lassan 20 éve annak, hogy véget ért a sorozat és azóta elképesztően megváltoztak a...