Gyerekként a borsót sokan nem kedveltük, felnőttként azonban már szívesen fogyasztjuk, mivel ez a zöldség gazdag olyan tápanyagokban, amelyekre a szervezetnek szüksége van, ugyanakkor magas a szénhidráttartalma is, a kalóriák pedig bizony gyorsan összeadódnak. A dietetikusok szerint éppen ezért oda kell figyelni arra, mennyit fogyasztunk a borsóból a diéta alatt, az egyetlen olyan élelmiszer pedig, amit korlátlanul ehetünk akkor is, ha fogyókúrázunk, azok a keményítőt egyáltalán nem tartalmazó zöldségek: ilyen például az articsóka, a spárga, a brokkoli és a karfiol.
Gyerekként a borsót sokan nem kedveltük, felnőttként azonban már szívesen fogyasztjuk, mivel ez a zöldség gazdag olyan tápanyagokban, amelyekre a szervezetnek szüksége van, ugyanakkor magas a szénhidráttartalma is, a kalóriák pedig bizony gyorsan összeadódnak. A dietetikusok szerint éppen ezért oda kell figyelni arra, mennyit fogyasztunk a borsóból a diéta alatt, az egyetlen olyan élelmiszer pedig, amit korlátlanul ehetünk akkor is, ha fogyókúrázunk, azok a keményítőt egyáltalán nem tartalmazó zöldségek: ilyen például az articsóka, a spárga, a brokkoli és a karfiol.