Egészség

Valószínűleg neked is van belőle otthon: ez az olcsó, halványkék folyadék egy igazi „eltitkolt” csodaszer

Talán nem is tudtad, de a hidrogén-peroxid egészséged szempontjából egy igen hasznos társ lehet a mindennapok során. Mutatjuk, mire használhatod!

Használd ki az előnyeit!

A hidrogén-peroxid egy halványkék színű folyadék, amely híg oldatban színtelen, gyenge sav, egyfajta erős oxidálószer. Szagtalan, íze keserű, a víznél másfélszer sűrűbb vegyületről van szó, melynek kipárolgása erősen irritálhatja a szemeket, ennek ellenére számos felhasználási területét ismerjük. Használhatjuk takarításhoz, hajfestés esetén szőkítéshez, fogfehérítéshez, fehérítőszerként, folttisztítóként, de az orvostudomány is alkalmazza a gyógyszerészetben, hiszen fájdalomcsillapító hatással is bír, így az egészségünket érintő panaszok legyőzésében is kitűnően alkalmazható. Hogy hogyan, az galériánkból kiderül!

A hidrogén-peroxid igazi csodaszer fogfájás ellen: fele víz és fele 3%-os hidrogén-peroxid arányban készíthetünk belőle szájöblítő vizet, mely szinte teljesen megöli a baktériumokat, valamint megszünteti a fájdalmat is. Fontos azonban, hogy az oldatot semmiféleképpen ne nyeljük le, ügyeljünk arra, hogy kiköpjük azt! Ez a keverék egyébként az irritált, fájó, égő ínyen is segíthet, nem véletlenül tartalmaz néhány szájvíz is hidrogén-peroxidot.
Kattints a további képekért!

Ha magadra ismersz a tünetek alapján, akkor szinte biztos, hogy B12-vitamin hiány áll fenn nálad, amit érdemes minél előbb pótolni, mielőtt súlyos betegségek döntenének le a lábadról.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Egészség
Sztárok
Vastag Csaba és kedvese, Evelin hivatalosan is összekötötték életüket. Az énekes már a családalapításon gondolkodik.
Sztárok
Fashion&Beauty
Ha még nem találtad meg a tökéletes, kényelmes szandált nyárra, akkor van egy szuper ajánlásunk. Bár sokan "csúnyacipőként" titulálják, mégis egy nagyon sikkes darabról van szó.