Csodaszerek: ezzel a két zöldséggel csökken a mellrák kockázatának kialakulása

Akár 67%-al is csökkenhet a betegség kialakulása.

A sofrito, mint csodaszer

A legújabb kutatás szerint a nyers hagyma és fokhagyma rendszeres, napi fogyasztása csökkentheti a nőknél a mellrák kialakulásának kockázatát. A tudósok több mint 600 nő étkezési szokásait elemezték Puerto Ricoban, ahol a halálos betegség aránya gyorsan növekedett az elmúlt évtizedekben. A kutatás során arra az eredményre jutottak, hogy akik naponta esznek olyan ételt, aminek alapja a sofrito – ami egy spanyol ételízesítő alap –, azok a nők kevésbé voltak hajlamosak az emlőrákra. A zöldségek más formában történő fogyasztása azonban nem járt ezzel az egészségügyi előnnyel. A sofrito receptnek számos változata van, de általában mindegyik tartalmaz nyers hagymát, fokhagymát, emellett paradicsomot, paprikát és koriandert.

Lapozz a részletekért!

Fotó: 123rf.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!