Ha legalább 5 állítás igaz rád, akkor valószínűleg bipoláris zavarral küzdesz

Mutatjuk a mentális folyamat legsúlyosabb tüneteit!

Üdv az érzelmi hullámvasúton!

Világszerte körül-belül 46 millió ember küzd bipoláris zavarral, ami leegyszerűsítve egy érzelmi hullámvasút. A köznyelvben ezt mániás depressziónak is szokták nevezni, de valójában egy kétpólusú, hangulati betegséget jelent. A beteg a tünetmentes időszakokban sem nevezhető gyógyultnak, hiszen ez egy folyamat. Mutatjuk a hét lefőbb tünetet!

1. Képtelen vagy elaludni - Ha valaki bipoláris zavarral küzd, annak az egyik leggyakoribb tünete az álmatlanság és ez általában hetekig tart, ami kihat a mindennapokra is. Ezeknél az embereknél az alvásigény is folyamatosan csökken, így egész nap fáradtság gyötri őket. Később az alvási apnoé kialakulására is nagy az esély, ami az éjszakai légzésleállást jelenti, ennek következtében a pihenés egyáltalán nem mondható pihentetőnek.

2. Nem tudsz fókuszálni - Ez azért történik, mert a bipoláris zavarban szenvedő embereknek hangulatingadozásaik vannak. Amikor megpróbálnak egy feladatra összpontosítani, jön egy gondolat a semmiből és belekezdenek egy teljesen más dologba. Ez megakadályozhatja a fontos feladatok elvégzésében.

Lapozz a cikk folytatásáért!

Fotó: 123RF.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!