A finomított cukor bevitelének minimalizálására számtalan okot felsorolhatnánk: az egyik nyomos érv például az, hogy a túl sok cukor eltávolíthatja az egészséges bélbaktériumokat, melynek hiánya gyulladáshoz vezethet a szervezetben, ez pedig kitárja az ajtót a nagyobb egészségügyi problémák előtt is. Ezenkívül a finomított cukrokat – mint amilyen a szacharóz, a magas fruktóztartalmú kukoricaszirup vagy éppen az agave szirup is – gyorsan megemészti a vékonybél első része, ezáltal pedig megemelkedik a vércukorszint is.
Fotó: Pinterest
A finomított cukor bevitelének minimalizálására számtalan okot felsorolhatnánk: az egyik nyomos érv például az, hogy a túl sok cukor eltávolíthatja az egészséges bélbaktériumokat, melynek hiánya gyulladáshoz vezethet a szervezetben, ez pedig kitárja az ajtót a nagyobb egészségügyi problémák előtt is. Ezenkívül a finomított cukrokat – mint amilyen a szacharóz, a magas fruktóztartalmú kukoricaszirup vagy éppen az agave szirup is – gyorsan megemészti a vékonybél első része, ezáltal pedig megemelkedik a vércukorszint is.