Az üzemben előállított húsok esetében a termelők rendszerint antibiotikumokat adnak az állatoknak, hogy elkerüljenek mindenféle betegséget a zárt, zsúfolt helyeken, ahol a feldolgozni kívánt állatokat tenyésztik. Ezek azonban növelik a gyógyszerrezisztens baktériumok növekedését az állatok bélmikrobiómáiban, melyek átterjedhetnek az emberi bélmikrobiomokra is. Éppen emiatt érdemes kerülni a tömegesen, gyárilag előállított húsokat, mint például a marha, a baromfi vagy épp a sertés.
Fotó: Pinterest
Az üzemben előállított húsok esetében a termelők rendszerint antibiotikumokat adnak az állatoknak, hogy elkerüljenek mindenféle betegséget a zárt, zsúfolt helyeken, ahol a feldolgozni kívánt állatokat tenyésztik. Ezek azonban növelik a gyógyszerrezisztens baktériumok növekedését az állatok bélmikrobiómáiban, melyek átterjedhetnek az emberi bélmikrobiomokra is. Éppen emiatt érdemes kerülni a tömegesen, gyárilag előállított húsokat, mint például a marha, a baromfi vagy épp a sertés.