Ne indulj el nélkülük! Ezeket a gyógyszereket vidd magaddal nyaralásra

Nyaralás előtt mindig bajban vagyunk, mit vigyünk magunkkal, és mi az, ami még belefér a bőröndünkbe. Egy dolgot azonban semmiképpen ne hagyjunk otthon: a gyógyszercsomagunkat. Nem csak a rendszeresen szedett gyógyszereket kell magunkkal vinni, jobb, ha felkészülünk az esetleges vészhelyzetekre is. Hogy mit érdemes magunkkal vinni, megtudhatod cikkünkből!

Láz- és fájdalomcsillapítás

Sajnos a betegség többnyire váratlanul ér bennünket, ezért elutazás előtt számolnunk kell azzal, hogy esetleg valamilyen kór ledönt bennünket a lábunkról. A láz- és fájdalomcsillapítók ilyenkor megkönnyíthetik életünket, és nagy részükhöz már recept nélkül is hozzájuthatunk a patikában.

Megfázás ellen

Ugye, sokunkkal előfordult már, hogy a legnagyobb melegben fáztunk meg? Emiatt érdemes nyaralásra is magunkkal vinni néhány szem mentolos cukrot, torokfertőtlenítőt, köhögés- és gyulladáscsökkentőt és természetesen egy lázmérőt.

Rovarcsípések ellen

A nyár leggyakoribb baleseteihez tartoznak a rovarcsípések, amire feltétlenül fel kell készülnünk. Mindig legyen nálunk kalcium, amely az allergiás reakciókat is enyhíti. Vihetjük magunkkal pezsgőtabletta vagy akár injekció formájában is. A szúnyogcsípés kellemetlen viszketéssel jár, így jó, ha van nálunk ezt enyhítő gél. Kullancs kiszedésére pedig vihetünk magunkkal a patikában kapható speciális csipeszt.

Fotó: pediatric-house-calls.djmed.net

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!