Jó, ha Nálad vannak! Ezeket a gyógyszereket vidd magaddal a nyaralásra

Zajlik a tanítási szünet az iskolákban, és egyre többen indulnak nyaralni. A gondtalan pihenésre való felkészülés során fontos, hogy a megfelelő úti patikáról is gondoskodjunk. Az úti patika tartalma attól is függ, hogy hová és hogyan utazunk, valamint, hogy mivel töltjük a szabadságunkat, vízparton nyaralunk, vagy éppen kalandtúrán veszünk részt. Ha nyaralni indulunk, fontos, hogy a rendszeresen szedett gyógyszereinket se felejtsük otthon.

Ha külföldre utazunk

A rendszeresen szedett gyógyszereinket a nyaralás idején is szednünk kell, ezért fontos, hogy megfelelő mennyiségben vigyünk belőlük magunkkal. Ha külföldre utazunk, érdemes utánanézni annak is, hogy vonatkoznak-e speciális korlátozások az általunk szedett gyógyszerek határon való átvitelére. Az Európai Unió tagállamain belül a betegek a gyógyszereiket (kivéve a kábítószernek és pszichotróp szernek minősülő gyógyszereket) engedély nélkül maguknál tarthatják. Bizonyos országok megtilthatják egyes gyógyszerek be- és kivitelét, erről az adott ország konzulátusa tud felvilágosítást adni.

Nem kell időt tölteni a gyógyszertár kereséssel

Az akutan jelentkező problémákra való felkészülésnél tartsuk szem előtt, hogy csak az enyhébb esetek megoldására vigyünk magunkkal gyógyszereket. Súlyosabb esetekben – a külföldi tartózkodás alatt is – célszerűbb orvosi segítséget igénybe venni, mint megpróbálni magunknak megoldani a problémát. Éppen ezért nem szükséges például antibiotikumot magunkkal vinni a nyaralásra.

„A gyógyszereket és egyéb gyógyhatású készítményeket azért érdemes magunkkal vinni, mert kényelmesebbé teheti a nyaralásunkat. Az úti patika előnye az, hogy rögtön kéznél van, nem kell időt tölteni a gyógyszertár kereséssel” – mondta el dr. Marjai Tamás, a Hálózati Gyógyszertárak Szövetségének szakmai igazgatója.

Fotó: glutenfreegigi.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!